Vijesti / Politika

Župan Čačić o suradnji s Plenkovićem: 'Znate kako to ide, podrška za podršku'

Župan Čačić o suradnji s Plenkovićem: 'Znate kako to ide, podrška za podršku'

Varaždinski župan Radimir Čačić navodno sanja i radi na stvaranju tzv. Sjeverne lige, okupljanju predstavnika izvršne vlasti i saborskih zastupnika koji bi se ujedinili pod zajedničkim centrističko-liberalnim svjetonazorom te tako stvorili platformu koja bi određeni uspjeh mogla ostvariti i na nacionalnom planu, piše Jutarnji list.

- Plenković vjeruje i očekuje od Čačića da mu na sjeveru stvori jaku, centrističku platformu koja bi njegovoj Vladi služila za stabilizaciju većine, a Čačić isto namjerava iskoristiti u zamjenu za realizaciju krucijalnih projekata na sjeveru zemlje o kojima zadnjih dana dosta intenzivno govori - otkriva Jutarnjem jedan dobro informiran izvor.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao prvo, tu je gradnja brze pruge Zagreb - Čakovec radi čije se realizacije Čačić u srijedu sastao s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom i međimurskim županom Matijom Posavcem.

Zatim su tu projekti aglomeracije koju Čačić želi voditi na razini države, a predsjednik Reformista već je ranije poslao poruku Vladi da s njima neće surađivati dok županiji ne vrate 15 milijuna kuna koje su im dužni za projekte javno-privatnog partnerstva.

- No, moram naglasiti da ovdje nije riječ ni o kakvoj koaliciji nego projektnoj suradnji za koju računam da imam podršku premijera Plenkovića. Znate kako to ide, podrška za podršku - izjavio je Jutarnjem Čačić.

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci