Vijesti / Politika

Završena prva faza projekta 'Kreditom do uspjeha', Štromar zadovoljan odazivom

Završena prva faza projekta 'Kreditom do uspjeha', Štromar zadovoljan odazivom

Na danas održanoj kavi sa županom Predragom Štromarom i njegovim zamjenikom Alanom Košićem, predstavnici medija su razgovarali o realizaciji programa 'Kreditom do uspjeha 2014' i o statusu aktualnih projekata na kojima radi Županija.

Nakon uvodnih riječi, župan je istaknuo kako je cilj povećati broj zaposlenih jer trenutna brojka nezaposlenih je 7056. Ta brojka bi se trebala smanjiti kroz rad na privlačenju investitora i radom na marketingu, a kako je naglasio župan, vlada sve veća potražnja za novim radnicima zahvaljujući realizaciji programa 'Kreditom do uspjeha 2014'.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U najboljim danima, prije nekih osam godina, imali smo 6.500 nezaposlenih, ali smo došli na 12.500 nezaposlenih, a ovih dana smo sve bliže onoj brojci od 6.500. Cilj i želja nam je otvoriti još novih radnih mjesta i da se još novih ljudi zaposli i da barem sljedeće godine dođemo do te magične brojke od šest i pol tisuća ljudi. Vidim da ima zainteresiranih za ulaganja, i stranih i domaćih investitora, a ovi zahtjevi za kreditima stvaraju nova radna mjesta – izjavio je župan Štromar tom prilikom.

Zamjenik župana, Alan Košić, istaknuo je kako je prvi krug kredita u iznosu od 25 milijuna kuna već potrošen i da će biti otvoreno 60 novih radnih mjesta.

- Svih 25 milijuna kuna namijenjenih našim poduzetnicima je potrošeno. Varaždinska županija je zatražila od Ministarstva poduzetništva ukoliko se u ostalim dijevima Hrvatske ne potroše sredstva, mi smo spremni sufinancirati za još 25 milijuna kuna jer još postoji interes naših poduzetnika. Ovim dosad podijeljenim kreditima otvorit će se 60 novih radnih mjesta. Subvencioniranje kamata je dva do četiri posto, a krediti se kreću od 100 tisuća do pet milijuna kuna – izjavio je za medije zamjenik župana Alan Košić.

Na kavi je bilo riječi i o projektu razmjene udžbenika za učenike osnovnih škola, a župan je tom prilikom izrazio zadovoljstvo dosad učinjenim.

- Prva polovica projekta je vrhunski odrađena, više od 90 posto učenika je vratilo svoje knjige koje su u odličnom stanju. 7. rujna je krajnji rok da sva djeca u osnovnim školama imaju udžbenike na svojim klupama. Iznenađeni smo, knjige su izuzetno očuvane, radi se i dobroj kvaliteti nakladnika, a i ako će neke knjige biti lošije, mi ćemo nabaviti nove – rekao je Predrag Štromar o projektu razmjene udžbenika.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video