Vijesti / Politika

Zamjenik gradonačelnika Lepoglave primio mlade u sklopu projekta 'Be Active'

Zamjenik gradonačelnika Lepoglave primio mlade u sklopu projekta 'Be Active'

Mladi iz Španjolske, Italije i Poljske koji u sklopu projekta 'Be Active' ovog tjedna borave u Lepoglavi, aktivno sudjeluju u projektnim aktivnostima s ciljem poboljšanja i stjecanja novih vještina pomoću volontiranja.

U petak je za sve sudionike organiziran prijem kod zamjenika gradonačelnika Grada Lepoglave, Hrvoja Kovača, koji im je predstavio programe koje Grad provodi u sklopu EU te ih upoznao s načinima pružanja potpore mladima u Lepoglavi.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kao što je već ranije najavljeno, u Lepoglavi se ovih dana, od 10. do 17. kolovoza, održava razmjena mladih pod imenom 'Be Active'. Tema projekta je poboljšanje postojećih i stjecanje novih vještina pomoću volontiranja čime će se povećati mogućnosti za zapošljavanje te podizanje svijesti i isticanje važnosti brige za ekologiju i okoliš.

- Ovo je već šesta delegacija mladih iz europskih zemalja koji su posredstvom programa Europske komisije, a u implementaciji Nezavisne udruge mladih stigli u Lepoglavu na svoje projektne aktivnosti. Dovoljan je to argument tezi da se razvoj lokalne zajednice ne temelji i ne mjeri samo kroz kilometre cesta, kamione šudra ili druge apstraktne komunalne zahvate već i kroz ovakav društveni angažman građana. Iznimno je drago vidjeti i neke stare prijatelje koji su već treći put u Lepoglavi posredstvom ovakvih zdravih projektnih priča koje ipak nose puno dobroga našoj Lepoglavi. Iskreno se pak veselim novim uspjesima mladih iz Lepoglave koji svojim primjerom pokazuju kako za prave stvari ne treba uvijek tražiti okolo jer je ona prava aktivistička crta zaista tu blizu, a nama u Gradu iznimno je drago biti malim kotačićem u tom velikom ljudskom mehanizmu aktivizma mladih – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač nakon prijema mladih suradnika.

Ovaj projekt uključuje 16 mladih iz četiri zemlje - Hrvatske, Španjolske, Italije i Poljske, a igrom slučaja u projektom timu su i mladi Argentinac i Slovenac. Kad tome dodamo nenadani susret s Baskijskom obitelji nakon sastanka, današnji dan je sve samo ne običan.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci