Vijesti / Politika

VOJSKA U VARAŽDINU Stričak: 'Od toga će građani i gospodarstvo imati koristi'

VOJSKA U VARAŽDINU Stričak: 'Od toga će građani i gospodarstvo imati koristi'

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov jučer su u Zagrebu predstavili ključna postignuća u protekloj godini dosadašnjim ministrima i zamjenicima ministara obrane, načelnicima i zamjenicima načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i članovima Odbora za obranu Hrvatskog sabora. Saborski Odbor za obranu predvodio je potpredsjednik odbora Anđelko Stričak.

U sklopu posjeta obiđen je novi restoran u vojarni 'Croatia' u Zagrebu te novo izgrađen kompleks dežurnog borbenog dvojca HRZ i PZO-a u vojarni 'Pukovnik Marko Živković' na Plesu. Na Plesu su se uzvanici imali prilike upoznati s operativnim postupcima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u NATO integriranom sustavu protuzračne i proturaketne obrane (NATINAMDS). Također, prikazana je provedba nadzora i zaštite zračnog prostora u RH, u sustavu NATINAMDS.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon obilaska, ministar Krstičević predstavio je ključne projekte Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH u protekloj godini, kroz deset ključnih točaka. Ujedno je istaknuo važnost povećanja obrambenog proračuna, čiji je uzastopni pad zaustavljen nakon šest godina, zahvaljujući naporima Vlade RH. Također, ministar je uzvanicima predstavio projekt novog operativnog rasporeda postrojbi Hrvatske vojske, povratak pripadnika OS RH u Sinj, otvorenje vojarne i povijesni dolazak Hrvatske vojske u Vukovar i planove za dolazak postrojbi OS RH u Varaždin i Ploče.

Stričak je još jednom pozdravio povratak vojske u Varaždin dodajući da je vojska tu da prije svega pomogne građanima, da nije za zanemariti i gospodarski aspekt, jer će lokalno gospodarstvo svakako imati koristi, ali i regionalna odnosno lokalna samouprava. Zaključio je da će povratkom vojske sigurnost biti daleko veća i da će u slučaju elementarnih nepogoda prvi u pomoć priskočiti vojnici što smo imali prilike vidjeti na nizu primjera ove godine što zbog požara, što zbog poplava.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci