Vijesti / Politika

Radelić: 'Po drugi puta su me isključili iz SDP-a!', Habek: 'Nije točno'

Radelić: 'Po drugi puta su me isključili iz SDP-a!', Habek: 'Nije točno'

Nakon što je varaždinski dogradonačelnik Vjeran Radelić prije nekoliko tjedana odlukom Gradskog odbora SDP-a isključen iz stranke, proteklih je dana, kaže, iz stranke isključen još jednom! I to odlukom Županijske organizacije stranke.

Naime, Radelić napominje kako je proteklih dana primio poštu od predsjednika Županijske organizacije SDP-a Marija Habeka, u kojoj stoji kako je donijeta Odluka o pokretanju stranačkog postupka, kojom se, tumači Radelić, već isključeni član nastoji zapravo još jednom isključiti iz stranke.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Dogradonačelnik Vjeran Radelić isključen iz SDP-a, s njim odlaze još trojica

> Radelić: 'Habeka i Kišića ne zanimaju gradski projekti, već samo osobni interes'

Bivši predsjednik varaždinskog SDP-a napominje da je u Statutu stranke precizirano kako odluku o isključenju donosi gradski odbor. No u svome komentaru novonastale situacije napominje da ipak nije bio pretjerano začuđen tom odlukom.

- Županijski odbor SDP-a Varaždinske županije vjerojatno se u svojoj odluci o pokretanju stranačkog postupka o mojem isključivanju iz SDP-a vodio onom starom šalom o lukavom Muji koji poentira: 'Fata je Fata, ali dvaput je dvaput'. I dok se takav pragmatičan stav možda može očekivati u kakvom vicu, nevjerojatno je da se takvom 'logikom' vodi Županijska organizacija stranke koja me već isključila 14. lipnja ove godine, odlukom Gradskog odbora. S pravom se, dakle, pitam tko je tu lud, kako je moguće biti dva puta isključen iz iste stranke – istaknuo je zamjenik gradonačelnika i dojučerašnji SDP-ovac.

Kada kaže da nije pretjerano začuđen, daje i neke svoje razloge za takvo viđenje situacije.

-  Stranka se, pogotovo u posljednje vrijeme, ne birajući sredstva, nastoji obračunati sa svojim članovima koji su na nedavnim unutarstranačkim izborima podržali protukandidata predsjedniku Zoranu Milanoviću. Želeći se valjda što više svidjeti i dodvoriti stranačkoj vrhušci, Mario Habek i dožupan Alen Kišić očito ne riskiraju. Nažalost, to je danas slika unutarstranačkih odnosa u SDP-u, u kojem se nemilosrdno obračunava sa svima koji ne pokazuju slijepu odanost stranačkom vrhu.

Radelić smatra kako je takva politika SDP-a dovela do 'paradoksalne situacije da ova stranka danas nema kandidata iz Varaždina', već ga je, nije propustio priliku napomenuti - 'morala uvesti iz Svetog Đurđa'.

- Varaždinski SDP je danas zatočenik dvojca Habek – Kišić, koji upravo preko Varaždina nastoje graditi političku karijeru na nacionalnoj razini i koji su spremni na sve kako bi ostvarili taj interes. No siguran sam kako će članovi SDP-a, ali i građani Varaždina, prozreti tu igru. Sigurno je kako spomenuti dvojac ipak neće moći isključiti sve članove i simpatizere stranke čiji sam član i sam bio, dok me dva puta nisu isključili, iako sam na izborima dobio povjerenje birača i bio prvi SDP-ovac koji je izabran na mjesto zamjenika gradonačelnika - poručio je Vjeran Radelić.

'Radelić je nanio štetu SDP-u i šire od same Gradske organizacije'

Mario Habek, predsjednik SDP-a Varaždinske županije odgovorio je da Radelićevom tumačenje odluke Županijskog odbora nije ispravno.

- Županijski odbor ne može nikoga isključiti. Može samo donijeti odluku o privremenom oduzimanju prava s funkcija na toj razini. Kolega Radelić je član Predsjedništva Županijske organizacije i provest ćemo stranački postupak i na toj razini, jer je svojim istupima nanio štetu stranci i puno šire od same Gradske organizacije - objasnio je Habek.

Podsjetio je da je Županijski odbor prvi pokrenuo pitanje raspuštanja vodstva Gradske organizacije na čelu s Radelićem prije više od godinu dana, nezadovoljan kako se radilo.

- Tada je jednoglasno, s 39 glasova za, poslan prijedlog u Zagreb na predsjedništvo SDPH, i tamo je prihvaćen. Tako da priča i dezinformacije o isključenju dva puta ne stoje i nisu točne - zaključio je županijski šef SDP-a Mario Habek.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci