Vijesti / Politika

Gradu Varaždinu odobren odlazak u "minus" od pet milijuna kuna

Gradu Varaždinu odobren odlazak u

Prijedlog odluke o kratkoročnom zaduženju kod poslovne banke Grada Varaždina prihvaćen je na današnjoj Sjednici Gradskog vijeća.

Riječ je zapravo o odobrenju za korištenje "minusa" u iznosu od pet milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odluka o upotrebi takve vrste zaduženje postoji od prošle godine, no nužno ju je produžiti. Taj "minus" potreban je samo u iznimnim situacijama kako bi poslovanje Grada ostalo likvidno, te nije riječ o zaduženju, već mogućnosti zaduženja ako to uistinu bude potrebno – rekla je pročelnica Ureda za financije, proračun i javnu nabavu Mirela Ivanković.

Vijećnik Božidar Kolarić napomenuo je da ima razumijevanja za stanje "minusa", no zanimalo ga je kako se sad puni proračun.

- U siječnju smo ostvarili milijun kuna manje prihoda od prireza i poreza nego što je to uobičajeno, no u narednim mjesecima to se stanje normaliziralo i identično je istom razdoblju u proteklim godinama – dodala je pročelnica Ivanković.

Gradonačelnik Goran Habuš istaknuo je da punjenje proračuna nije problematično, štoviše, stvari su bolje nego u prethodnim razdobljima:

- U odnosu na prošlu godinu pad nezaposlenosti je oko 23% i takav napredak pridonosi i punjenju proračuna – istaknuo je.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci