Vijesti / Politika

SABOR Varaždinskoj županiji sedam zastupnika, dva više nego u prošlom sazivu

SABOR Varaždinskoj županiji sedam zastupnika, dva više nego u prošlom sazivu

Od 14 kandidata koji u Hrvatski sabor ulaze iz 3. izborne jedinice, njih sedam je iz Varaždinske županije.

Koalicija Hrvatska raste iz III. izborne jedinice u Sabor će poslati Sinišu Hajdaša Dončića, Milorada Batinića, Dragicu Zgrebec, Matiju Posavca, Mariju Puh, Tomislava Končevskog, Marija Pavleka i Predraga Štromara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U Sabor su iz Varaždinske županije ušli Milorad Batinić (HNS) i Mario Habek (SDP), kao i Predrag Štromar (HNS), koji je unatoč 14. poziciji na listi pomoću preferencijalnih glasova ušao u Sabor.

Domoljubna koalicija iz III. Izborne jedinice u Sabor će dati četiri zastupnika, a to su Žarko Tušek, Darko Horvat, Anđelko Stričak i Ladislav Ilčić.

S područja Varaždinske županije u Sabor će poslati dva zastupnika. Riječ je o Anđelku Stričaku (HDZ) i Ladislavu Ilčiću (HRAST).

Iz MOST-a u Sabor ulazi Robert Podolnjak, dok je iz koalicije Uspješna Hrvatska mandat osvaja Radimir Čačić (Narodna stranka – Reformisti). Oni su jedini sa svojih lista koji ulaze u sabor u III. izbornoj jedinici, a obojica su iz Varaždinske županije.

Dobra vijest je što će broj zastupnika iz Varaždinske županije biti već za čak dva mjesta. U Saboru će ostati Mario Habek, kojemu je ovo treći mandat, i Milorad Batinić, koji kreće u drugi mandat.

I dok su iz igre, barem prema sadašnjem stanju (moguće je da dođe do zamjene na listama unutar pojedine stranke) ispali Marijan Škvarić, Natalija Martinčević i Dubravko Bilić. Novi priliv na lijevu stranu Sabora iz Varaždinske županije je Predrag Štromar u svojem prvom mandatu.

Domoljubna koalicija u sabor će po prvi puta poslati Anđelka Stričaka i Ladislava Ilčića, a to je poseban uspjeh za desno krilo Varaždinske županije, jer u prošlom sazivu Sabora nisu imali ni jednog kandidata.

Također, u Sabor će po prvi put Robert Podolnjak, a mandat ponovo osvaja i Radimir Čačić, kojeg s pravom možemo nazvati veteranom hrvatske politike, u politici je od početka devedesetih, a ovo mu je već sedmi osvojeni mandat.

> Do 6 sati prebrojani svi glasovi u III. izbornoj jedinici, pet lista prešlo prag

> U III. izbornoj jedinici SDP-u 8 mandata, HDZ-u 4, MOST-u i Reformistima po 1

> FOTO U izbornim stožerima stranaka do kasnih noćnih sati

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci