Vijesti / Politika

Varaždinskoj županiji odobreno novih 1.997.203.96 kuna bespovratnih sredstava

Varaždinskoj županiji odobreno novih 1.997.203.96 kuna bespovratnih sredstava

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 14. svibnja uručili su 55 ugovora vrijednih više od 71 milijuna kuna lokalnim inicijativama za poticanje zapošljavanja.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin potpisao je i preuzeo ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt Lokalne inicijative za Poticanje Zapošljavanja u Varaždinskoj županiji - LEPEZA VŽ vrijedan 1.997.203,96 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vodeći partner na ovom projektu je Varaždinska županija, a partneri su HZZ Varaždin, AZRA, Razvojna agencija Sjever - DAN i Udruga Njezina druga šansa. Trajanje ovog projekta je 30 mjeseci.

- Projektima poput ovoga maksimalno aktiviramo domaću radnu snagu, posebno dugotrajno nezaposlene osobe kojima je potrebno pristupiti individualizirano - rekao je jučer prilikom obraćanja ministar Pavić.

- Bitno je da intervencijama na tržištu rada motiviramo nezaposlene osobe, da potičemo zapošljavanje uključivanjem javnog, privatnog i civilnog sektora kako bi zajednički raspravljali o problemima lokalne zajednice te pronašli najbolji način za njezino unaprjeđenje – naglasio je zamjenik Vugrin.

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje (LPZ) tijelo je u koje se dobrovoljno mogu uključiti institucije i organizacije s ciljem prepoznavanja problema, dinamike i svih drugih pitanja koja se tiču politike zapošljavanja.

U posljednjih su dvadesetak godina diljem Europe osnivana partnerstva dionika na tržištu rada te se potreba za takvim partnerstvima javila i u Hrvatskoj. Ona je proizašla iz potrebe da se jedinice regionalne i lokalne samouprave više uključe u razvoj svojih regija.

U lokalnim partnerstvima obično se okupljaju regionalni dionici kao što su gradovi, općine, socijalni partneri, županijski ogranci državnih ustanova, poduzeća, obrazovne ustanove i sl.

LPZ je bio uključen u provedbu projekata financiranih iz fondova EU, među kojima je i LEPEZA, radilo se na poticanju samozapošljavanja, davanju preporuka za obrazovne upisne politike i profesionalno usmjeravanje, te promoviranje cjeloživotnog obrazovanja.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci