Vijesti / Politika

Varaždinski SDP traži ostavku ili smjenu direktora Varkoma Vlašića

Varaždinski SDP traži ostavku ili smjenu direktora Varkoma Vlašića

Nakon najnovijih medijskih napisa u kojima su navedeni dokumenti s varaždinskog suda gdje se navodi da je direktor Varkoma Vlado Vlašić doista pod ovrhom tvrtke Čistoća koja je u većinskom vlasništvu Varkoma, varaždinski SDP odlučio je zatražiti ostavku direktora Vlašića ili će tražiti od gradonačelnika Habuša da pokrene proces smjene.

> Vlašić: 'Možda imam koji neplaćeni račun, ali nemam nikakvu ovrhu od Čistoće!'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Smatramo da postoje dvije razine odgovornosti zbog kojih gospodin Vlašić ne može biti direktor Varkoma. Jedno je odgovornost prema gradu i građanima jer ne možete biti direktor tvrtke u većinskom gradskom vlasništvu, a istodobno tvrtki kćeri (također gradskoj) ne plaćate račune. S obzirom na iznimno visoku menadžersku plaću koju ima direktor Varkoma smatramo da se radi o potcjenjivanju građana i građanki Varaždina, osobito onih radnika koji imaju vrlo niske plaće, ili su umirovljenici s niskim mirovinama ili su nezaposleni, a ipak redovito plaćaju svoje obveze prema Čistoći. Ne znam kako bismo to neplaćanje mogli prešutjeti ili braniti, osobito kao socijaldemokratska stranka – pojasnio je stav varaždinskog SDP-a njegov predsjednik Alen Kišić naglasivši i drugi razlog zbog kojeg se SDP odlučio na ovaj potez.

- Drugi razlog je pitanje poslovne odgovornosti jer je pao natječaj za izvođača u projektu Aglomeracije, jednom od najvećih projekata ikad na području grada i županije. S obzirom da tu Varkom ima izravnu štetu veću od 500 tisuća kuna, kao i da zbog usporavanja hodograma planiranih aktivnosti projekt može kasniti i uzrokovati nove štete, smatramo da gospodin Vlašić kao direktor i najodgovornija osoba u Varkomu treba snositi odgovornost – ističe Alen Kišić.

> O kanalizaciji: Štromar demantirao i Vlašića i Habijana, pa čak i samoga sebe

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci