Vijesti / Politika

Bruno Ister: 'Ishitreno i nestručno su prekrajali natječaj za V. osnovnu školu'

Bruno Ister: 'Ishitreno i nestručno su prekrajali natječaj za V. osnovnu školu'

- Rekonstrukcija V. osnovne škole će se odvijati u fazama. Prva faza vrijedna je 400.000 tisuća kuna. Napravili smo reviziju prijašnjeg troškovnika, koji je prema specifikacijama bio težak 1,5 milijuna kuna, a sada cjelokupni radovi ne bi trebali koštati više do 800.000 kuna - kazao je Zlatan Avar, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina, 1. rujna, na konferenciji za novinare održanoj povodom početka nove školske godine.

> INICIJATIVA 'Škola otvorenih vrata' djeci bi bila na raspolaganju cijeloga dana

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Projekt kojim bi se u 5. osnovnoj školi riješio problem elektroinstalacija time je odgođen. Naime, tek jedan izvođač javio se na izmijenjen natječaj Grada Varaždina, a i on je odustao od projekta jer nije bio u stanju izvršiti radove u zadanom roku.

Takvo odgađanje rekonstrukcije elektroinstalacija u V. osnovnoj školi oštro je, na svome Facebook profilu, komentirao Bruno Ister, varaždinski gradski vijećnik iz redova SDP-a.

- Znamo još od prethodnog proračuna, koji je padao nekoliko puta, da su električne instalacije jake i slabe struje te zaštita od munje u toj gradskoj školi u kritičnom i opasnom stanju. Poznato je i da je bilo sve spremno za rekonstrukciju tih instalacija, u skladu s regulativom i pravilima struke. Umjesto da objeručke prihvate gotovu natječajnu dokumentaciju oni su se dali na ishitreno i nestručno prekrajanje tog i za stručnjake zahtjevnog zadatka. I naravno rezultat je da se na natječaj javio samo jedan ponuđač, a koji je potom odustao radi nemogućeg roka. Čitav zahvat procjenjen je na 1,5 milijuna kuna, osigurana su u proračunu sredstva od 1 milijun, a troškovnik je prekrojen na manje od 500 tisuća - napisao je Ister na svoj Facebook profil.

U Grad Varaždin poslali smo upit vezan za kritike Brune Istera, a odgovor ćemo objaviti po primitku.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci