Vijesti / Politika

'Uštedjet ćemo na odvjetnicima, to nema veze sa sporovima grada protiv mene'

'Uštedjet ćemo na odvjetnicima, to nema veze sa sporovima grada protiv mene'

Na četvrtom javnom kolegiju održanom u petak, 16. veljače, u Gradskoj vijećnici gradonačelnik Ivan Čehok komentirao je kako je bivša vlast za odvjetnike izdvajala čak 7,5 miljuna kuna te kako gradske odvjetnike nitko nije smjenio niti promijenio nego su imali ugovore do 30. lipnja prošle godine.

- Nitko nije gradske odvjetnike smijenio ni promijenio nego su imali ugovore do 30. lipnja prošle godine. Nakon što je ugovor istekao smo zatražili podatke o svim računima i  ostali smo frapirani činjenicom da su odvjetnici samo zadnje godine bivše vlasti koštali 2 miljuna kuna i naravno da smo istog trenutka počeli tražiti bolje rješenje - rekao je Čehok.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad su prije zastupale odvjetničke kuće Kallay & partneri, Brlečić & partneri, Petrić i dr. te Juričan. Grad je za dalje odabrao Odvjetničko društvo Jelaković i partneri te odvjetnici Darko Šabijan i Željko Cecelja. Zlatko Avara bio je zadužen za odabir novih odvjetnika.

- Novi odvjetnici bit će plaćeni paušalno, a procjena je da će to godišnje iznositi između 500.000 i 600.000 kuna što je tri puta manje nego je bilo za vrijeme bivše vlasti - rekao je Avar.

Gradonačelnik je naglasio kako smjena odvjetnika i odabir novih nema nikakve veze s njegovim optužnicama.

- Kazneni postupci su u tijeku i novi odvjetnik ne može ništa promijeniti, jer sudi sud, a ne odvjetnici. Prema tome niti mogu utjecati niti mogu promijeniti niti je to potrebno, niti im je tko dao uputu da mijenjaju jer nismo tolio glupi da dajemo uputu da mijenjaju nešto oni koji ne mogu ništa promijeniti - rekao je za kraj Čehok.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci