Vijesti / Politika

TROŠKOVI 'NAŠIH' ZASTUPNIKA Podolnjak potrošio najviše, Stričak najštedljiviji

TROŠKOVI 'NAŠIH' ZASTUPNIKA Podolnjak potrošio najviše, Stričak najštedljiviji

Na stranicama Hrvatskog sabora objavljena je statistika o troškovima saborskih zastupnika od 1. siječnja do 15. prosinca 2017 godine. U te troškove nije uračunata plaća, već zastupnički paušal i naknada za odvojeni život, troškovi službenih stanova, dnevnice i naknada troškova prijevoza.

Šest zastupnika iz Varaždinske županije nije među najrastrošnijim, no imamo one koji se nalaze među najštedljivijima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na vrhu liste nalazi se Robert Podolnjak, zastupnik iz redova Mosta, čiji troškovi iznose 92.071 kunu. Najviše je tu troškova za stanarinu, više od 24.000 kuna, potom hotel, više od 18.000, a na putovanje avionom Podolnjak je potrošio više od 17.000 kuna.

Iza Podolnjaka SDP-ov je Mario Habek. Njegovi troškovi sveukupno iznose 67.415 kuna, a više od pola toga iznosa utrošeno je na stanarinu. Osim za stanarinu, Habek je najviše troškova imao na putovanje automobilom, više od 11.000 kuna.

Najštedljiviji saborski zastupnik s područja Varaždinske županije bio je HDZ-ov Anđelko Stričak. Njegovi troškovi iznose svega 14.504 kune. Ono po čemu Stričak iskače u cjelokupnoj slici jest trošak zbog upotrebe javnog prijevoza. Naime, od svih saborskih zastupnika, Stričak je najviše potrošio na vožnju javnim prijevozom, 7.126 kuna.

- Budući da dolazim iz Varaždina imam pravo na stan, ali ga ne koristim, dobar dio jeseni na sjednice sam dolazio i odlazio autobusom, a potom automobilom - rekao je Stričak za Večernji list.

Ostali 'naši' zastupnici nalaze se iznad 20.000 kuna. Tako su HNS-ovci Milorad Batinić i Božica Makar, koja je na mjestu zastupinka zamijenila Predraga Štromara, imali troškove 24.648 kuna (Batinić) i 25.488 kuna (Makar).

Troškovi HDZ-ovog Josipa Križanića iznosili su 28.240 kuna.

Usporedbe radi, 19 saborskih zastupnika potrošilo je više od 100.000 kuna, a najviše troškova imao je SDP-ov Domagoj Hajduković, čak 191.000 kuna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci