Vijesti / Politika

Tristotinjak varaždinskih HDZ-ovaca sudjelovalo u radu Općeg sabora

Tristotinjak varaždinskih HDZ-ovaca sudjelovalo u radu Općeg sabora

Hrvatska demokratska zajednica održala je u subotu u dvorani Cibone u Zagrebu Opći Sabor koji je okupio više od 5 tisuća članova stranke iz cijele Hrvatske među kojima i tristotinjak članova iz Varaždinske županije. Okupljanje ovako velikog broja članova na jednom mjestu te poruke i jedinstvo stranke koje je poslano sa skupa dokaz su snage HDZ-a uvjerljivo najjače političke opcije u zemlji.

Ustvrdio je to predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik HDZ-a Gordan Jandroković koji je podnio izvješće o radu stranke u protekle dvije godine te ponovio da je Opći Sabor stranke, demonstracija HDZ-ove snage.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Sabor je dokaz snage HDZ-a, ovdje nas je pet tisuća, najjači smo i ostat ćemo najjači- naglasio je glavni tajnik HDZ-a. Potkrijepio je to podacima da je HDZ iznjedrio predsjednicu države, premijera i 18 ministra, većinu župana, gradonačelnika i načelnika.

- To se nije dogodilo slučajno, to je rezultat naše političke vizije, teškog, svakodnevnog rada. Moramo biti svjesni da smo kralježnica političkog sustava, jedina smo stranka koja u ovom trenutku može osigurati političku stabilnost, gospodarski rast, društvenu stabilnost, na nama je težak teret i zato nas napadaju, manipuliraju, ali HDZ ide dalje - naglasio je Jandroković i poručio da HDZ neće dozvoliti da ju ruše destruktivci, politički avanturisti. Najavio je da će HDZ pobijediti na svim nadolazećim izborima.

- To vam jamčim, ali za to nam treba sloga, zajedništvo, rekao je okupljenim HDZ-ovcima Jandroković.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković naglasio je kako je Sabor HDZ-a uvijek više od stranačkog skupa, jer je HDZ najjača, stožerna stranka Hrvatske. Najavio je da će stranka predano raditi na poboljšanju života svih sugrađana posebno onih s invaliditetom, starijih i mladih.

-S još snažnijim HDZ-om provest ćemo sve reforme, jer tko će Hrvatsku povesti naprijed ako ne HDZ? Suočili smo se s brojnim prijetnjama poput one da slučaj Agrokor uruši kompletno gospodarstvo ili demografskim problemima. Unatoč svim poteškoćama, sačuvali smo stabilnost gospodarstva i zemlje i to bez novih izbora. Ne posežemo za izborima svaki čas jer odgovorne vlade to ne rade pa nećemo ni mi. Hrvatsko gospodarstvo danas raste unatoč nedovršenoj gospodarskoj tranziciji - kazao je Plenković te nastavio.

-Jedno od predizbornih obećanja bilo je i porezno rasterećenje što je dovelo i do rasta plaća. Porezni sustav danas je jednostavniji, a dnevno se u Hrvatskoj otvara 1100 novih radnih mjesta. Mi smo stvorili 60.000 radnih mjesta, podigli minimalnu plaću za 10 posto što je više nego u proteklih pet godina. Stvaramo i povoljniju poslovnu klimu te vraćamo pozitivno gospodarsko ozračje. Jednom riječju – vraćamo Hrvatsku na posao - izjavio je Plenković te naglasio da se velika sredstva ulažu u županije širom Hrvatske. Nabrojao je i pet ključnih prioriteta za budućnost:

- Ustrajat ćemo na demografskoj revitalizaciji Hrvatske što smo već započeli otvaranjem novih vrtića, plaćanjem polovine ukupnog iznosa stambenog kredita za mlade obitelji u prve 4 godine. I dalje ćemo osnaživati gospodarstvo i smanjivati poreza te posebno PDV-a do kraja ove godine. Dovršit ćemo strateške infrastrukturne projekte iz energetike i prometa te napokon spojiti jug Hrvatske s ostatkom zemlje i to s 357 bespovratnih milijuna eura iz EU. Jedan od takvih projekata je i kupovina višenamjenskih borbenih aviona, koji će zagrmjeti nad Kninom na proslavi 25. obljetnice Oluje. Uvest ćemo mogućnost dopisnog glasovanja za Hrvate iz dijaspore. Ujendo ćemo i maksimalno koristiti sidro koje imamo u EU i NATO-u i to kroz spremnost za ulazak u Schengen, zatim kroz predsjedanje Europskom unijom nakon samo sedam godina članstva, kroz uvođenje eura, te kroz iskorištavanje sredstava koje nam omogućuje EU - najavio je prvi čovjek HDZ-a i predsjednik Vlade Plenković.

Saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak koji je zajedno s kolegom Josipom Križanićem u dijelu Općeg sabora sudjelovao u radu Radnog predsjedništva naglasio je da se dio govora premijera i predsjednika stranke, vezano za ulaganje u županije, najbolje potvrđuje na primjeru Varaždinske županije.

-Svjedoci smo brojnih investicija u Varaždinskoj županiji s nacionalne razine odnosno fondova Europske unije u prvih godinu i pol dana Vlade premijera Plenkovića koje su već sada neusporedivo veće nego za vrijeme cijelog mandata bivše vlade predvođene SDP-om. Ovom prilikom istaknuo bih investicije kao što su: Aglomeracija Varaždin (iznos investicije je 855 milijuna kuna), obrana od poplava tj. izgradnja nasipa uz Bednju i Plitvicu (200 milijuna kuna), investicije u zdravstvu odnosno Općoj bolnici Varaždin i Specijalnoj bolnici Varaždinske Toplice (375 milijuna kuna), energetska obnova, izgradnja vrtića, škola i dvorana te cesta. Sve te investicije zajedno iznose više od 1,5 milijarde kuna odnosno možemo zaključiti da je Varaždinska županija postala jedno veliko gradilište - kazao je Stričak.

Zahvalio je Vladi RH-a na brizi za Varaždinsku županiju koja se osim kroz investicije i ulaganje vidi i po odluci o povratku vojske, legendarne 7. gardijske brigade Pume. Dodao je da je povratak vojske važan i s gospodarskog ali još više sigurnosnog aspekta na čemu je zahvalio premijeru i predsjedniku stranke Plenkoviću i ministru obrane Damiru Krstičeviću.

Oboje saborskih zastupnika, i Križanić i Stričak, pozdravili su održavanje Općeg sabora HDZ-a koji je potvrdio snagu stranke uz poruku da je HDZ, osim što je uvjerljivo najjača stranka u zemlji, nakon dugo vremena i najjača politička opcija u Varaždinskoj županiji. To potvrđuju i rezultati posljednjih lokalnih izbora prema kojima HDZ ima najviše gradonačelnika i načelnika te vijećnika.

-Svake druge godine se sastajemo da se napravi analiza. Stranka je konsolidirala financije, sada smo u plusu. Svi zacrtani ciljevi što se tiče izbora su ispunjeni, imamo predsjednike Sabora, Vlade i države. Sabor stranke je prošao u svečarskom duhu. Pripremamo se za europarlamentarne izbore sljedeće godine – zaključio je Križanić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci