Vijesti / Politika

Termoplin o 'slučaju Termoplin': Nakon optužbi i uvreda slijede pravni koraci

Termoplin o 'slučaju Termoplin': Nakon optužbi i uvreda slijede pravni koraci

Otkako je krajem ožujka otvoren, 'slučaj Termoplin' i dalje ne jenjava, a čini se da bi mogao trajati čak i do lokalnih izbora sljedeće godine.

Prošloga tjedna novi momenti u priči bili su konferencija za novinare gradonačelnika Gorana Habuša i, par dana kasnije, odgovor nezavisnog gradskog vijećnika Zlatana Avara, koji je i bio pokrenuo cijelu priču.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Habuš: 'Termoplin nije oštetio Grad, tko misli drugačije, široko mu polje'

> Avar: 'Habuša demantira njegova vlastita interna revizija, Grad jeste oštećen!'

Napokon se nakon svega oglasio i Termoplin, tek drugi puta otkako je sa spornim detaljima upoznata javnost.

> Termoplin: Ako je kupac imao prigovor na cijenu, mogao je reklamirati u roku

Kako je bilo rečeno i na Avarovoj konferenciji za novinare, iz te tvrtke zaista najavljuju pravnu zaštitu svojih interesa. Iako se u priopćenju ne spominju imena, izvjesno je da je Termoplin spreman podići tužbu protiv Zlatana Avara.

> 'Upućena su mi upozorenja da igram opasnu igru, ali ne bojim se'

U nastavku u cijelosti prenosimo Termoplinovo očitovanje u vezi ove teme.

- Komunikacija političara grada Varaždina koja se ovih dana ponovno intenzivirala putem javnih medija je nešto u čemu Termoplin d.d. Varaždin neće sudjelovati jer se radi o raspravama u kojima se zakonski propisi pa čak i očitovanje regulatora plinskog gospodarstva Republike Hrvatske - Hrvatske energetske regulatorne agencije stavljaju van iznesenog konteksta. HERA je odgovorila na upit Grada Varaždina i potvrdila da su fakturirane cijene prosječno bile niže od tržišnih cijena u to vrijeme.

Trenutno okruženje stvorila je lokalna politika koja nažalost ne poznaje na koji je način ustrojeno plinsko gospodarstvo. Ustroj plinskog gospodarstva ne određuje niti Termoplin niti njezina Uprava, već regulator HERA i Vlada Republike Hrvatske na temelju zakona. Nažalost, lokalni političari zbog osobne taštine još uvijek nisu spremni niti naučiti niti razumjeti što je to 'otvoreno tržište plina', ali to ih ne spriječava da bez političke i moralne odgovornosti pred cijelom Varaždinskom županijom i šire koriste riječi: 'varanje', 'sukob interesa', 'monopolisti' i sl.

U posljednjih mjesec dana izneseno je previše netočnih izjava, uvreda i optužbi na račun Termoplina d.d. Varaždin. Termoplin d.d. Varaždin nema namjeru polemizirati i voditi javnu raspravu već će mjerodavne institucije kao neovisna tijela odraditi svoj posao. Šteta ugledu i poslovanju Termoplina d.d. Varaždin nepovratno je nanesena, a preuzimanje moralne i političke odgovornosti morat će se zahtijevati. Termoplin d.d. Varaždin poduzet će pravne korake u cilju zaštite poslovnih interesa te će zatražiti odgovornost svih onih koji su Termoplin d.d. Varaždin koristili ili žele koristiti u svrhu predizborne kampanje iznošenjem netočnih informacija i dovođenjem naših potrošača u ciljanu zabludu - zaključuje se u Termoplinovu priopćenju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci