Vijesti / Politika

ŠTROMAR O PRESUDI 'Sve sam radio u dobroj namjeri, alternative nije bilo'

ŠTROMAR O PRESUDI 'Sve sam radio u dobroj namjeri, alternative nije bilo'

Na današnjoj konferenciji za medije Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja osvrnuo se na jučerašnje prozivke župana Radimira Čačića.

- Na ovom mjestu sam se zadnji put obratio javnosti kad sam kao župan podržao prosvjed školaraca i studenata koji su digli glas nakon što je država htjela zaustaviti sufinanciranje prijevoza srednjoškolcima. Sada smo ovdje zbog drugog razloga, prozivki aktualnog župana Čačića na jučerašnjoj županijskoj Skupštini, gdje je vrijeđao našu ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, za koju svi znamo koliko se bori da naša djeca imaju bolje obrazovanje, mene osobno, pa samim time i Vladu RH. Spominjao je pritom i neke enormne cifre te me optuživao da sam oštetio Županiju - rekao je uvodno Štromar.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Da, istina je, prije dva dana objavljena je presuda na Prekršajnom sudu u Varaždinu, gdje me se tereti da moram platiti 6.000 kuna da bi 5000 osnovnoškolaca imalo prijevoz. Sve što sam tada radio, radio sam u dobroj namjeri jer sam kao župan želio da osnovnoškolci imaju osiguran prijevoz do svojih škola i da ne padne dodatni teret na leđa njihovih roditelja.

> PRESUDA Štromar i Županija kažnjeni zbog sklapanja ugovora bez javne nabave

Radi se o tome da je Presečki grupa kupila AP Varaždin u stečaju te su preuzeli i sve obveze, uključujući i sve radnike. Među obvezama bio je i spomenuti prijevoz osnovnoškolaca. S druge strane, nismo imali ni alternativu jer su se prethodno za tu uslugu javile samo dvije tvrtke, AP Varaždin u stečaju i tvrtka koja nije zadovoljavala uvjete do te mjere da u dokumentaciji nisu dokazali da mogu uopće obaviti uslugu prijevoza djece - objasnio je Štromar.

Istaknuo je i kako bi Županija sada bila u boljem položaju da župan Čačić nije povukao tužbu, koju je Županija uputila prema Upravnom sudu.

- Da to nije napravio, bilo bi možda dokazano da je Županija radila sve po zakonu. No, njemu očito nisu važni ni učenici, ni Županija, a na posljedice su ga upozoravali i njegovi suradnici. Dakle, župan Čačić sam je Županiji izrekao presudu, a sve iz neke nedokučive osvete prema meni osobno. I baš zato, što sam uvjeren da sam bio u pravu i da sam radio po zakonu, jer je sigurnost djece tada bila najvažnija, a i činjenica da bi 5000 školaraca ostalo bez prijevoza do škola, na presudu ću se žaliti – rekao je Štromar.

- I tih 6.000 kuna koje bih prema presudi trebao platiti, kad me Prekršajni sud oslobodi, taj iznos donirat ću jednoj od škola za nabavu opreme. Što se župana Čačića tiče, bilo bi bolje da manje razmišlja o meni, a više o projektima i građanima. I želio bih ga ponovno podsjetiti da se u politiku ne ulazi zbog vlastitog ega i osobnih interesa, već zbog građana i projekata. Prije nekoliko mjeseci na listu papira pokazao sam sve projekte koje je Čačić napravio. Od tada se nije puno promijenilo pa sam si dao truda i ponovo pobrojao što je sve napravljeno u ovih skoro godinu dana njegovom mandata – zaključio je Štromar i pokazao prazan papir.

Konferenciji za medije prisustvovao je i predsjednik Kluba HNS-a u Županijskoj skupštini Varaždinske županije Zlatan Mošmondor. 

HNS-ovi vijećnici na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije, kao jedina oporba županu, glasovali protiv kupnje dvorca Šaulovec. Također, nakon niza uvreda koje je Čačić uputio potpredsjedniku Vlade Štromaru, ministrici obrazovanja Blaženki Divjak, te samim time i cijeloj Vladi RH, kao i HNS-ovim članovima, vijećnici HNS-a napustili su sjednicu Skupštine u nadi da će Čačić prestati s uvredama i galamom i posvetiti se konkretnim stvarima.

- Što se samog dvorca Šaulovec tiče, činjenica je da župan Čačić uopće nema razrađen projekt, niti je poznato na koji način će, kojim novcem i u kojem vremenskom roku, te za koju namjenu preurediti dvorac. Smatramo da su projekti, poput recimo onih vezanih za obrazovanje, važniji od onih Čačićevih nerazrađenih i megalomanskih, poput kupnje dvorca Šaulovec.

Čačić još jednom dokazuje da mu je modus operandi širenje kleveta i notornih laži, još uvijek iza sebe ima nula projekata, ali zato se namjerava počastiti jednim starim dvorcem i to za županijski novac. Čačićev mandat župana očito će obilježiti nula projekata, puno laži i jedan dvorac - izrečeno je na konferenciji.

> POTVRĐENO Varaždinska županija kupit će dvorac Šaulovec, za to će podići kredit!

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci