Vijesti / Politika

Stričak: 'Tko vodi varaždinsku bolnicu - Kudelić ili Smoljanec?'

Stričak: 'Tko vodi varaždinsku bolnicu - Kudelić ili Smoljanec?'

Anđelko Stričak, predsjednik Županijske organizacije HDZ-a reagirao je priopćenjem 'nakon poziva Mladena Smoljanca da zajedno s njim obiđe Opću bolnicu Varaždin, točnije, njezin dio u Novom Marofu'.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

'Još sam više uvjeren da sam u pravu kod tvrdnje da naši građani imaju najnekvalitetniju zdravstvenu skrb u državi.

Naime, upoznat sam s time da je g. Smoljanec svestrana osoba: da je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, predsjednik GO SDP-a Novi Marof i član Županijskog odbora SDP-a, kandidat za gradonačelnika, član Pastoralnog vijeća itd., ali mi nije jasno s koje od tih navedenih pozicija me poziva u obilazak bolnice. Koliko znam uposlenik bolnice nije, član Upravnog vijeća nije, pa me taj poziv, nekoga tko nema nikakvih dodirnih točaka s bolnicom čudi. Da li to znači da je stvarni ravnatelj Opće bolnice Varaždin g. Smoljanec?

Ali, ako već g. Smoljanec javno poziva, bilo bi poželjno da prije toga pravosudnim tijelima odgovori o svojim mogućim zloupotrebama dužnosti ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu.

Naime, mediji su se nedavno raspisali da je bivšoj ravnateljici Zavoda g. Begić bio protuzakonito isplaćivan dodatak na plaću i to ukupno 168.286 kune.

S obzirom da je g. Smoljanec odgovorna osoba u Zavodu za hitnu medicinu, pretpostavljam da je DORH protiv njega, zbog gore navedenog slučaja, pokrenuo istragu zbog sumnje o počinjenju kaznenog djela po čl. 291 Kaznenog zakona Republike Hrvatske (zloupotreba položaja i ovlasti).

Prema tome, pozivu g. Smoljanca rado ću se odazvati, kad objasni tko vodi Opću bolnicu Varaždin, da li on ili dr. Nenad Kudelić. A što se tiče Zavoda za hitnu medicinu tu je jasno da treba razgovarati s nekim drugim osobama koje u Hrvatskoj popularno nazivamo institucije pravne države', stoji u priopćenju Anđelka Stričaka.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci