Vijesti / Politika

Stričak: 'Ovo što Marković govori o fašizaciji društva je zločesto i zloćudno'

Stričak: 'Ovo što Marković govori o fašizaciji društva je zločesto i zloćudno'

Na jučerašnji istup Miroslava Markovića, predsjednika varaždinskog SDP-a, reagirao je priopćenjem Anđelko Stričak, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a.

> Miroslav Marković: 'Vladi situacija izmiče kontroli, provodi se puzajuća fašizacija društva'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Od osobe koja je tek izabrana na dužnost predsjednika očekivalo bi se da širi jednu pozitivnu energiju, optimizam, da iznosi ideje, daje svježinu i polet, a ne da mu je prvi nastup obilježen slanjem poruka povratka u prošlost, vrijeđanjem i širenjem govora mržnje. Prozvati aktualnu gradsku vlast da 'želi da se Varaždin pretvori u idolopoklonstvo, desničarenje i populizam koji je vidljiv na gradskoj razini', da na nacionalnoj razini 'stvari izmiču kontroli, cijelo vrijeme vlada puzajuća fašizacija ovoga društva, provodi se tiha fašizacija društva', bez da se navede jedan jedini primjer temeljem čega on to zaključuje, ne da je zločesto već zloćudno. Navedene izjave naročito su neprimjerene osobi koja je u svim mogućim društvima prijateljstava, npr. hrvatsko-slovenskog, hrvatsko-kineskog te se postavlja pitanje kako u tim društvima promovira svoj grad, županiju i domovinu - ustvrdio je Stričak.

Osvrnuo se i na oporbenu poziciju SDP-a.

- Kada govori o Gradskoj organizaciji SDP-a kao konstruktivnoj oporbi, mogu jedino iznijeti svoj stav, a to je da je SDP u biti 'kupljena oporba' i pod time ne mislim na ništa protuzakonito. Naime, ako članovi SDP-a sjede u Nadzornom odboru Termoplina, a mjesecima se vrti tema da je jedna te ista osoba na tri ključne pozicije navedenog trgovačkog društva, a oni ne poduzimaju ništa, postavlja se pitanje njihovog interesa u svemu tome? Nadam se da im nije jedini interes mjesečna naknada od 4.000 kn? I na kraju, svim drugovima i drugaricama želim sretan i blagoslovljen Božić i uspješnu novu 2018. godinu! - završio je Stričak svoje priopćenje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci