Vijesti / Politika

Sporazum o koaliciji htjeli potpisati u Varaždinu, no sada se dvoume

Sporazum o koaliciji htjeli potpisati u Varaždinu, no sada se dvoume

Iako su iz SDP-a prije nekoliko dana, doduše neslužbeno, poručili da će koalicijski sporazum s partnerima napokon biti potpisan u srijedu (ili dan prije) u Varaždinu, jučer su rekli kako i utorak i srijeda više nisu sigurni datumi, ali da će koalicija definitivno biti potpisana do kraja tjedna. Varaždin je još 'u igri', no ni to više nije sto posto sigurno.

> SDP, HNS i ostale stranke sporazum o novoj koaliciji potpisat će u Varaždinu

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uostalom, SDP je s partnerima već odavno trebao sklopiti koaliciju, nakon sjednice Predsjedništva stranke, 22. srpnja, novinarima je rečeno kako bi 'do kraja srpnja trebala biti potpisana prva faza'.

To je značilo da su sporazum trebali sklopiti SDP, HNS, HSU i Laburisti, a da im se IDS može pridružiti kasnije.

U međuvremenu su ulazak u koaliciju najavile još dvije male stranke – Autohtoni HSS i Zagorska stranka – no sporazum svejedno nije potpisan.

Jučer su nam i u SDP-u i u HNS-u rekli kako nikakvih problema nema, već da točan dan kada će koalicija biti potpisana ovisi o premijeru Zoranu Milanoviću, koji ovog tjedna ima gust raspored. Danas prima predsjednika Europskog vijeća Donalda Tuska, sutra je u službenom posjetu Gradu Splitu, prekosutra je sjednica Vlade, a u petak bi trebao posjetiti obnovljenu Gunju.

Svejedno, uvjereni su da će do kraja ovog tjedna sporazum konačno biti potpisan. Najizglednije je da će koalicija biti potpisana u Slobodnoj zoni Varaždin u općini Trnovec Bartolovečki.

- To je simbolika jer je Vlada orijentirana jačanju gospodarstva. U ovoj zoni radi čak 4500 ljudi, a i izvoz odavde je značajan - kaže naš izvor.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci