Vijesti / Politika

SMEĆE Dio bala odvozi se iz Brezja, veći dio problema u procesu rješavanja

SMEĆE Dio bala odvozi se iz Brezja, veći dio problema u procesu rješavanja

- Nismo počeli odvoziti otpad iz Brezja u tajnosti, već samo radimo ono što smo rekli ranije - kazao je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, pritom potvrdivši kako je počeo odvoz dijela otpada.

- Najavili smo da ćemo 1. srpnja krenuti s rješavanjem problema, a to smo i učinili. Iako nismo odmah krenuli 'fizički' s odvozom smeća, radili smo kategorizaciju otpada i predpripremne radnje, a od prošlog mjeseca odvozi se dio otpada, onaj koji nije pod koncesijom.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Čehok je rekao kako nije smatrao potrebnim obaviještavati javnost o nečemu što je najavio ranije.

- Otpad se odvozi u jutarnjim satima jer je ljetna žega tako da želimo izbjeći smrad koji te bale izazivaju. Riječ je, okvirno, o 3500 tisuće tona koje će se odvesti u mjesec i nešto dana.

Na pitanje gdje će se taj otpad deponirati, varaždinski gradonačelnik odgovara: - Čistoća ima dogovore s više deponija u zemlji tako da nisam upoznat gdje se točno odvozi.

Nakon što će se sanirati taj otpad, ostaje pitanje što će se dogoditi s ostalim balama koje su pod koncesijom.

- I na tome se radi. Imali smo sastanak s koncesionarom, razmijenili smo dokumente te ćemo problem pokušati riješiti mirnim putem. Ipak, teško mi je reći kad će se to riješiti, ali nadam se da uskoro - kazao je Čehok, dodavši kako su analizirali postojeće stanje te zaključili da su bale u proteklom periodu 'izgubile oko 20 posto na težini te da je pred njima zadatak rješavanja još okvirno 80 tisuća tona otpada'.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci