Vijesti / Društvo

POZITIVNI TRENDOVI

SJEDNICA VIJEĆA U Trnovcu Bartolovečkom nezaposlenost je u stalnom padu

SJEDNICA VIJEĆA U Trnovcu Bartolovečkom nezaposlenost je u stalnom padu
Općina Trnovec Bartolovečki

Podaci govore o nastavku pozitivnih trendova pa je na kraju lipnja bilo nezaposleno 115 osoba.

Na sjednici Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki, održanoj u četvrtak, na dnevnom se redu našao polugodišnji izvještaj proračuna. To je bila prilika da načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec, izrazi zadovoljstvo punjenjem proračuna.

- Zahvaljujem Vladi koja je odnijela novi Zakon o financiranju jedinica lokalne samouprave i povećala njihove porezne prihode, što se i osjeća u proračunu. Prošle godine smo za prvih šest mjeseci imali izvorne prihode od 5 milijuna kuna, a sada su veći od 7 milijuna. Vlada je zaista donijela dobru odluku - naglasio je načelnik Šamec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vijeće je donijelo odluku da Općina Trnovec Bartolovečki financira izradu, montažu i opremanje kuhinje u Društvenom domu Štefanec s 82.881,25 kuna te izvođenje plinsko montažno-instalacijskih poslova u Društvenom domu Zamlaka, vrijednosti radova 99.873,75 kuna.

Općinsko vijeće odobrilo je usklađenje ekonomske cijene smještaja djeteta u dječji vrtić.

Na zahtjev Dječjeg vrtića Zeko, zbog povećanja troškova prehrane djece i troškova energije i komunalija, dosadašnja ekonomska cijena povećana je za 102 kune i iznosi 1.452 kune po djetetu.

Općina Trnovec Bartolovečki sufinancira program predškolskog odgoja i obrazovanja u iznosu od 55 posto od ekonomske cijene.

- Od 2015. nije se mijenjala cijena vrtića, a cijene energenata su se povećale. Iz ovog povećanja cijene 60 posto bit će izdvojeno za djelatnike - istaknuo je načelnik Šamec, koji je podsjetio da je Općina dobila ukupno 250.000 kuna iz ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te regionalnog razvoja i fondova Europske unije za energetsku obnovu vrtića u Trnovcu.

Općinsko vijeće potvrdilo je i ulaganje, odnosno prijavu projekta izgradnje Društvenog doma u Trnovcu, koji će koristiti i DVD Trnovec, na podmjeru 7.4 Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 9 milijuna kuna.

Donijet je i plan gospodarenja otpadom Općine Trnovec Bartolovečki za razdoblje od 2018. do 2023. godine.

Plan je preduvjet za javljanje na natječaj za sanaciju odlagališta u Brezju, gdje se nalazi 7.700 tona baliranog otpada s područja Općine Trnovec Bartolovečki, a koji bi trebao biti raspisan u rujnu.

Vijeće je donijelo odluku i o smanjenju broja odvoza plastike i papira s kućnog praga na jednom mjesečno, što bi dovelo i do smanjenja cijene odvoza otpada.

Mještani Općine Trnovec Bartolovečki mogu koristiti i reciklažno dvorište na Motičnjaku u Varaždinu.

Prema izvješću Policijske uprave varaždinske, u travnju ove godine na području Općine Trnovec Bartolovečki evidentirane su tri prometne nesreće, u kojima je jedna osoba teže, a dvije su lakše ozlijeđene, dok je u prva četiri mjeseca ove godine evidentirano šest prometnih nesreća, što govori o zadovoljavajućoj sigurnosnoj situaciji.

Vijećnici su dobili informaciju i nezaposlenosti u protekla tri mjeseca prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje - Regionalnog ureda Varaždin.

Podaci govore o nastavku pozitivnih trendova pa je na kraju lipnja bilo nezaposleno 115 osoba.

Načelnik Šamec obavijestio je članove Općinskog vijeća da je Općina Trnovec Bartolovečki dobila priznanje Instituta za javne financije za transparentnost općinskog proračuna.

Općina Trnovec Bartolovečki ocijenjena je s maksimalnom ocjenom – 5, a za ovaj rezultat načelnik je zahvalio djelatnicima u stručnim službama.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video