Vijesti / Politika

Sevšek, Lekić i Patafta: 'Obećajemo dvije nove tvornice, a bit će ih i deset!'

Sevšek, Lekić i Patafta: 'Obećajemo dvije nove tvornice, a bit će ih i deset!'

Kandidati za zamjenike gradonačelnika s Nezavisne liste Vlade Sevšeka i udruge Liga za Varaždin bit će Dubravka Lekić i Davor Patafta.

Lekić i Patafta danas su kao Sevšekovi zamjenici predstavljani javnosti na konferenciji za novinare, kada su iznijeli i neke naglaske iz programa s kojim Liga za Varaždin izlazi ne predstojeće lokalne izbore 21. svibnja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Moji najbliži suradnici bit će poznati gospodarstvenici Dubravka Lekić i Davor Patafta. Osim što su uspješni poduzetnic, to su ljudi neiscrpne energije, znanja i iskustva, što je u ovom vremenu nužno potrebno Gradu Varaždinu - rekao je uvodno Vlado Sevšek.

Dubravka Lekić bit će, kao zamjenica gradonačelnika, zadužena za društvene djelatnosti. Tako je naglasila da će posebnu pažnju posvetiti boljoj organizaciji zdravstvenih djelatnosti i povećanju sigurnosti građana Varaždina.

- Za našeg mandata izgradit ćemo dodatne kapacitete u umirovljeničkim domovima, a umirovljenicima osigurati besplatan gradski prijevoz i besplatno dopunsko zdravstveno osiguranje - iznijela je jedan od dijelova programa Lekić.

Dodala je da će naći proračunski prostor za isplatu uskrsnica i božićnica umirovljenicima. Tako bi oni s mirovinom manjom od 2.000 kuna dobili 200 kuna za Uskrs i 300 kuna za Božić, a oni s mirovinom manjom od 3.500 kuna 100 kuna za Uskrs i 200 kuna za Božić.

Iznijela je i jednu inicijativu iz područja djelovanja Varaždinske županije, ali naglasivši da Grad Varaždin svejedno i na tome području može dati svoj doprinos.

- Uvest ćemo trijažu kao standard u ustanovu hitne medicinske pomoći, čime će građani dobiti cjelovitu i pouzdanu skrb specijalista hitne medicine, pedijatra, kirurga i interniste u svakome trenutku na jednome mjestu - najavila je Dubravka Lekić.

Davor Patafta govorio je o gospodarskom dijelu programa. Uvodno je rekao da će i Dubravka Lekić i on biti volonteri, čime će, zajedno s odricanjem od vijećničkih naknada, uštedjeti Gradu pet milijuna kuna.

Patafta je obećao najmanje 700 milijuna kuna investicija u Varaždinu, a to obećanje temelji na svojim brojnim poslovnim kontaktima u Europi i svijetu.

- U zoni Brezje tijekom mandata bit će izgrađene dvije tvornice. To je onoliko na koliko se obvezujemo. A neobvezujuće vam mogu reći da će ih biti deset! - najavio je Davor Patafta.

Ponovio je najavu smanjenja prireza za 10%, čime će, kako je rekao, primanja građana i umirovljenika povećati za 5 milijuna kuna u vrijeme trajanja mandata.

- Razočaravajuće je da sada samo 30% zaposlenih svojim plaćama puni varaždinski proračun. Razlog je u tome što čak 70% njih to nije u stanju zbog niskih plaća - naglasio je Patafta, rekavši da je promjena tog odnosa u središtvu svih gospodarskih aktivnosti Lige za Varaždin. Cilj je da do kraja mandata prosječna plaća u Varaždinu naraste na razinu hrvatske prosječne plaće.

Time bi, kako je rekao, prihodi gradskog proračuna po osnovi poreza na dohodak narasli za 30 do 50%, odnosno 30 do 50 milijuna kuna godišnje.

- Zamislite što sve Grad može s tih dodatnih 30 do 50 milijuna kuna - retorički je upitao Patafta i na kraju sve osobe koje su danas na varaždinskoj političkoj sceni na javnu raspravu i sučeljavanje gospodarskih programa, budući da su oni ključni za podizanje standarda i primanja stanovnika Varaždina.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci