Vijesti / Politika

SDP: 'Podržat ćemo proračun samo ako Habuš pristane na naše prijedloge'

SDP: 'Podržat ćemo proračun samo ako Habuš pristane na naše prijedloge'

Članovi SDP-a u varaždinskom Gradskom vijeću na predstojećoj sjednici 29. prosinca glasat će protiv proračuna za 2017. godinu ako gradonačelnik Goran Habuš ne prihvati njihove prijedloge izmjena.

- Glavni razlog je u tome što je prihodovna strana prenapuhana. Mi nismo za to da Varaždin dobije povjerenika, što bi se dogodilo ako se ne izglasa proračun, ali imamo svoje uvjete za to. Jer pred nama su lokalni izbori i ovakav proračun bit će veliko opterećenje onome tko u lipnju dođe u Gradsku vijećnicu - obrazložio je Alen Kišić, predsjednik varaždinskog SDP-a.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekao je da je baš SDP tražio da se iz proračuna makne 67 milijuna kuna prihoda od prodaje Termoplina, što je i učinjeno, no, kaže Kišić, sada je ostalo nekih 20 do 30 milijuna kuna u stavkama proračuna koje su nakon toga povećane, a nisu, smatraju u SDP-u, realne.

Potpredsjednik gradskog SDP-a Neven Bosilj je nabrojao neke od tih stavaka; to je primjerice prihodi od komunalnog doprinosa, od dividende, prodaje zemljišta...

- Neozbiljno bi bilo da SDP sad digne ruku za ovaj proračun, a kada na proljeće osvojimo vlast prva odluka koju bismo morali napraviti bila bi rebalans tog proračuna - kaže Bosilj.

I dok SDP, čini se, vrlo jasno vidi stavke proračuna koje su predimenzionirane, zasad ne znaju što bi istovremeno trebalo rezati na rashodovnoj strani ako gradonačelnik prihvati njihov prijedlog. Tek je naznačeno da bi se moglo smanjivati na ulaganjima u komunalnu infrastrukturu, za što je planirano 28 milijuna kuna.

S obzirom da je rok za predaju amandmana već istekao, sada prijedloge SDP-a mora, ako ih prihvati, predložiti Gradskom vijeću sam gradonačelnik Goran Habuš. Do sjednice je ostalo manje od jednog dana, vidjet će se vrlo brzo što o svemu misli aktualni gradonačelnik.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci