Vijesti / Politika

SDP oprezno o Termoplinu: Čekat ćemo očitovanje HERA-e pa se tek onda izjasniti

SDP oprezno o Termoplinu: Čekat ćemo očitovanje HERA-e pa se tek onda izjasniti

Više od mjesec dana trebalo je varaždinskom SDP-u da se, barem formalno, bez ikakvog čvrstijeg stava, izjasni o ozbiljnim optužbama koje je još 29. ožujka na račun Termoplina iznio nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar.

Podsjetimo, Avar je ustvrdio, temeljem uvida u određene dokumente i analiza, da je Termoplin je iz varaždinskog gradskog proračuna tijekom 2014. i 2015. protupravno 'izvukla' oko 1,6 milijuna kuna temeljem ugovora o prodaji prirodnog plina gradskim ustanovama i tvrtkama. To je, predočio je Avar, tvrtka radila tako da je posao na javnom natječaju dobivala ponudivši najnižu cijenu - po kojoj nikada nije fakturirala! Već od prvog sljedećeg mjeseca nakon natječaja i nadalje cijena plina na fakturama bila je bitno viša od one iz natječaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Sofisticirana krađa? Avar podnosi kaznenu prijavu protiv odgovornih u Termoplinu

Na to se pitanje proteklog vikenda napokon osvrnuo Alen Kišić, novoizabrani predsjednik varaždinske Gradske organizacije SDP-a, i to tek na upit novinara.

Kišić smatra da je sukob između gradonačelnika Gorana Habuša i pročelnice Upravnog odjela za financije, proračun i javnu nabavu Mirele Ivanković oko pitanja odgovornosti u ovome slučaju unutarnje pitanje gradske uprave.

- To nije trebalo završiti u medijima na takav način i to se mora riješavati unutar gradske uprave, to nije stvar koalicijskih pregovora. Gospođa Ivanković je vrhunska financijska stručnjakinja, koja jest u SDP-u, ali nije na toj funkciji zato što je u SDP-u, nego zato što je vrhunska financijska stručnjakinja. Dakle, riječ je o odnosu gradonačelnika i zaposlenika u gradskoj upravi i sve dok nema političke konotacije, mi se nećemo miješati - dao je svoje viđenje tog dijela priče Alen Kišić.

Što se tiče konkretnih optužbi koje je Avar iznio na račun Termoplina, Kišić je tu prilično oprezan, iako je svoj stav započeo konstatacijom da bi on postavio pitanje gdje je tu odgovornost Termoplina, umjesto što se stalno govori o tome tko je u Gradu kriv za nastalu situaciju.

- No mislim da je najpametnije da se vidi što HERA (Hrvatska energetska regulatorna agencija, nap.) kaže, da li je Termoplin uopće imao pravo takvo fakturiranje izvršiti. Dakle, tek nakon očitovanja HERA-e ćemo se izjasniti kao stranka - najavio je novi šef varaždinskog SDP-a.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci