Vijesti / Politika

SDP i izbori: 'Na parlamentarne s HNS-om, na lokalne sa svojim kandidatom'

SDP i izbori: 'Na parlamentarne s HNS-om, na lokalne sa svojim kandidatom'

Varaždinski SDP već je počeo s pripremama za parlamentarne izbore, koji bi se trebali održati 4. ili 11. rujna.

Zasad su aktivnosti, prema riječima predsjednika Gradskog odbora stranke Alena Kišića, usmjerene prema mobilizaciji članstva, slijedi kampanja usmjerena prema simpatizerima, dok sama 'prava' kampanja neće biti obilježena posebno velikim aktivnostima, zbog njezine kratkoće, objasnio je Kišić. Glavninu aktivnosti SDP planira uskladiti s održavanjem Špancirfesta, najavio je.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na nacionalnoj razini okupit će se slična koalicija kao i dosad, kaže Kišić, a to znači da SDP i HNS idu zajedno, a njima će se pridružiti i manje stranke poput HSU-a, Laburista, Zagorske stranke... A HSS odlučuje danas.

- Ono što je bitno je da smo na izborima prije devet mjeseci imali šest svojih kandidata, sada će ih biti nešto više. Što se tiče Varaždinske županije, nadamo se zadržati jednog saborskog zastupnika, a nadamo se i višem od toga. No do dogovora o raspodjeli na listi još nije došlo, to tek slijedi - rekao je Kišić, u nastavku rekavši, odgovarajući na pitanje, da suradnja gradskog i županijskog SDP-a, na čijem je čelu saborski zastupnik Mario Habek, 'nije idilična', ali je korektna.

Novinare je zanimalo i hoće li odluka o koaliciji formiranoj za parlamentarne izbore utjecati i na suradnju na lokalnim izborima u svibnju sljedeće godine. Kišić je odgovorio da gradski SDP zasad ne pregovara s nijednom strankom oko te teme, već da su u fokusu parlamentarni izbori.

Međutim, varaždinski Gradski odbor SDP-a proteklih je dana napokon i službeno donio jednu odluku koja će svakako utjecati na buduće koalicije na lokalnoj razini.

- Odlučeno je da će SDP imati svog kandidata za gradonačelnika na lokalnim izborima sljedeće godine. To nije ništa novo i revolucionarno, ali je sada formalizirano - izjavio je Kišić.

Gradski odbor pritom nije odlučivao o imenima, no jedino ime koje se već dulje vrijeme spominje za tu funkciju je upravo ono Alena Kišića.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci