Vijesti / Politika

SDP i HDZ raspustili ogranke i pripremaju ‘bitku za Varaždin’

SDP i HDZ raspustili ogranke i pripremaju ‘bitku za Varaždin’

Nakon SDP-a, i HDZ je raspustio gradsku organizaciju u Varaždinu! Dvije stranke odlučile su se na čistke samo mjesec dana prije izbora za vijeća mjesnih odbora u tom gradu, koji će biti lakmus-papir za nadolazeće parlamentarne izbore. Ni u HDZ-u nisu zadovoljni radom gradske organizacije pa su stisnuli tipku “refresh”. Uvode svježe snage.

Trebalo maknuti Čehoka

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

– Radili smo dobro, ali očito ne dovoljno dobro. Nisam si sam birao ekipu s kojom ću raditi, u Gradski odbor i Vijeće ušli su ljudi koji su bili na listama. Ostajem u stranci i idemo dalje! – pomirljivo je rekao dojučerašnji šef gradskog HDZ-a Marijan Kovačić, koji je funkciju preuzeo potkraj 2013.

On je, inače, suvlasnik Univerzala, tvrtke za gospodarenje otpadom, koja je na lokalnim izborima donirala novac Kukuriku koaliciji.– Trebalo je maknuti bivšu vlast na čelu s Ivanom Čehokom – objašnjava Kovačić. Univerzal, što je također važan detalj, posluje s Gradom kojim zajedno vladaju HNS i SDP. Možda je upravo zbog toga gradski HDZ kao oporba propustio poentirati na nekim spornim potezima HNS-ova gradonačelnika Gorana Habuša.

Raspuštanje je obavio šef županijske organizacije Anđelko Stričak, koji je za povjerenika odmah postavio mladog pravnika Damira Habijana, a kao novi šef stranke u gradu spominje se i poduzetnik Robert Gotić. Na krilima nedavne pobjede na prijevremenim izborima u Novom Marofu, u HDZ-u najavljuju da su spremni preuzeti odgovornost i za vođenje grada Varaždina te cijele županije.

– S obzirom na stanje u Gradu, nenamjensko trošenje proračuna, izbjegavanje javne nabave, afere sa zapošljavanjima članova obitelji dužnosnika, ne čudi da u Varaždinu Kukuriku koaliciju zovu Bankrot koalicija – krenuli su đonom u HDZ-u.

Novo povjerenstvo

Izabrano je i novo gradsko povjerenstvo u kojem su branitelji, studenti, profesori, poduzetnici...

Dobili su zadatak da stranci “daju novi zamah i pripreme program za izgledne prijevremene izbore za gradonačelnika i Gradsko vijeće”.

U SDP-u je za čistku, obavljenu u ožujku, također bio zadužen šef županijske organizacije, čovjek od povjerenja Zorana Milanovića, mladi saborski zastupnik Mario Habek.

SDP se prije mjesec dana riješio Vjerana Radelića, kojem se zamjera da je izbrisao 200-tinjak članova stranke zbog neplaćanja članarine, a spominju se i sporna zapošljavanja.

Grad Varaždin, u kojem je, kao i u županiji, na vlasti Kukuriku koalicija, s jakim HNS-om koji stalno ponavlja da mu je tu na sjeveru glavna baza, pred kojom se već utaborio i bivši guverner toga kraja Radimir Čačić, postat će poprište zanimljive političke bitke u “igri za prijestolja”.

Onaj tko osvoji Varaždin, osvojit će i županiju.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci