Vijesti / Politika

RADOVI NA V. OSNOVNOJ Avar: 'Imamo dokaze da su HNS i SDP muljali proračunom'

RADOVI NA V. OSNOVNOJ Avar: 'Imamo dokaze da su HNS i SDP muljali proračunom'

Varaždinski gradski vijećnik SDP-a Bruno Ister prije nekoliko dana kritički se osvrnuo na neuspjeli natječaj za rekonstrukciju elektroinstalacija u varaždinskoj V. osnovnoj školi, ali i na reviziju troškovnika koju je provela aktualna gradska vlast. Ister tvrdi da je riječ o ishitrenom i nestručnom prekrajanju troškovnika.

> Bruno Ister: 'Ishitreno i nestručno su prekrajali natječaj za V. osnovnu školu'

Za komentar smo upitali zamjenika gradonačelnika Zlatana Avara.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- U izlaganju gospodina Istera postoji 'anonimni' projektant, a vrlo bitno je reći da je upravo gospodin Ister taj projektant pa je i razumljiv interes za 1,5 milijuna kuna - uvodno je naznačio Avar.

Dodao je da je bitno navesti činjenice u cijelom postupku.

- Prvo, Grad Varaždin je proveo postupak javne nabave te je objavio javni poziv na dostavu ponuda uz poziv na dostavu ponuda na adrese četiri tvrtke (Kabel-mont d.o.o., Elcon d.o.o., Ranel d.o.o. i Monia d.o.o.). Drugo, sastavni dio natječajne dokumentacije bio je i projekt 'anonimnog projektanta', gospodina Istera. Treće, ponuda je rađena temeljem specifikacije potrebnih materijala i radova na kojima gospodin Ister nije naveo cijene, ali je iz nekog razloga 'znao' da to iznosi 1,5 milijuna kuna. Znači nije bilo 'prekrajanja' specifikacije kao što se navodi. Četvrto, na natječaj se javila tvrtka Inel-elektro d.o.o. iz Ivanca, koja je dostavila valjanu ponudu koja je zadovoljavala formalne i financijske uvjete. Radi informiranja javnosti napominjemo da je okvirni iznos nabave iznosio 400.000 kuna. Peto, za cijeli zahvat nije potrebna građevinska dozvola. Šesto, Grad Varaždin je ishodio suglasnot MUP-a koja je potrebna za rekonstrukciju. Sedmo, Grad Varaždin je odabranom ponuditelju ponudio ugovor koji je isti odbio potpisati uz obrazloženje da ne može ispoštovati definirani rok završetka radova - stoji u Avarovom odgovoru.
 
Ponovio je da će projekt biti odrađen u fazama, koje uključuju sanacijske postupke elektroinstalacija sukladno inspekcijskom nalazu, sustav za zaštitu od munje, sustav vatrodojave te sustav školskog zvona.

- Iznos od 1,5 milijuna kuna koji je bio planiran u Proračunu bivšeg gradonačelnika temeljio se na troškovniku koji u sebi nije sadržavao cijene te je više nego očito da je iznos bio dogovor bivših koalicijskih partnera HNS-a i SDP-a. Zanimljivo je primijetiti i razliku između iznosa u Proračunu bivšeg gradonačelnika i Plana nabave V. osnovne škole, koji se razlikuju u iznosu od 300.000 kuna, što je dovoljan dokaz 'muljanja' sa proračunskim sredstvima u mandatu HNS-ove i SDP-ove vlasti - tvrdi Avar.

Zaključno je rekao:

- Gradska vlast će i dalje provoditi financijsku reviziju i procjenu opravdanosti svakog projekta bez obzira što to smeta određene članove SDP-a.


Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci