Vijesti / Politika

Predsjednici Gradskih vijeća Dubrovnika i Varaždina razgovarali o suradnji

Predsjednici Gradskih vijeća Dubrovnika i Varaždina razgovarali o suradnji

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan za svoj prvi radni posjet odabrao je grad Dubrovnik u kojem se u četvrtak susreo s predsjednikom tamošnjeg Gradskog vijeća Markom Potrebicom.

Sastanku je prisustvovala i privremena pročelnica Službe Gradskog vijeća Nada Medović, koja je u razdoblju do formiranje nove gradske vlasti obnašala dužnost Povjerenice Vlade Republike Hrvatske za Grad Dubrovnik.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dvojca predsjednika vijeća razgovarali su o mogućnosti suradnje gradova, a domaćin u Dubrovniku je poslije susreta izjavio:

- Izuzetno mi je zadovoljstvo da je gospodin Habijan došao sa sjevera Hrvatske iz Varaždina, grada kulture u svoj prvi posjet upravo Dubrovniku. To je jasna poruka da želimo tješnju suradnji između ta dva hrvatska grada koji imaju sjajnu povijest, a uvjeren sam i sjajnu budućnost.

Između ostalog, razgovarali su o organizaciji rada gradskih uprava, a predsjednik dubrovačkog vijeća je primijetio da Varaždin sa 47 tisuća stanovnika ima 115 zaposlenika u gradskoj upravi, a Dubrovnik sa 42 tisuće 228 zaposlenih u gradskoj upravi.

- To dovoljno govori da treba napraviti reorganizaciju rada i obveza grada Dubrovnika – zaključio je Marko Potrebica i dodao:

- Od tema koje su nam bliske su kulturna suradnja i zbrinjavanje otpada. Upućeni smo jedni na druge i sigurno ćemo ostvariti bolju suradnju.

Predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća Damir Habijan nije krio zadovoljstvo obavljenim razgovorima i posjetom Dubrovniku:

- Izuzetno mi je drago da sam na poziv predsjednika Gradskog vijeća gospodina Potrebice danas u Dubrovniku u svom prvom protokolarnom i službenom posjetu. Gradovi Dubrovnik i Varaždin i po broju stanovnika i po bogatoj povijesti i kulturi su veoma slični. Po mom mišljenju dosadašnja suradnja, možda i zbog velike udaljenosti, nije bila dovoljno iskorištena. To treba promijeniti. Mislim da smo obojica predsjednika vijeća to prepoznali.

Domaćini u Dubrovniku također su zainteresirani za razmjenu iskustava o zbrinjavanju otpada jer smatraju da tu Varaždin ima više iskustva. Na kraju susreta dogovoreni su uzajamni posjeti izaslanstava za trajanja dubrovačkih Ljetnih igara i varaždinskog Špancirfesta.

 

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci