Vijesti / Politika

Poveznica svih mjera iz Kišićevog gospodarskog programa - veće plaće za radnike

Poveznica svih mjera iz Kišićevog gospodarskog programa - veće plaće za radnike

Danas je Alen Kišić, kandidat za varaždinskog gradonačelnika ispred SDP-a, HNS-a, HSS-a, HSU-a i HL-SR-a, predstavio gospodarski dio svog predizbornog programa.

On se, kako je rekao Kišić, sastoji od tri temeljna dijela.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prvi je vezan uz aktiviranje gospodarske zone u Brezju, drugi je vezan uz realizaciju projekta Tehnološki park II, a treći dio gospodarskog programa odnosi se na potpore malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima.

- Zajednički naziv cijeloga programa je povećanje plaća. Grad ne može izravno utjecati na plaće, ali je taj koji stvara okvir za djelovanje poduzetnika - rekao je Kišić.

O tome kako aktivirait zonu u Brezju više je govorio Neven Bosilj, potpredsjednik varaždinskog Gradskog odbora SDP-a, koji će na izbornoj listi za Gradsko vijeće biti na trećem mjestu.

- Dogradit ćemo već postojeće mjere za poticanje ulaganja, kako bi zona u Brezju, koja se proteže na 70 hektara, stavili u punu funkciju. To ćemo napraviti tako da kvalitetnim investitorima izlazimo u susret u pogledu cijene zemljišta te komunalnog doprinosa i komunalne naknade, odnosno, uskoro, po novome, građevinske rente i poreza na nekretnine - rekao je Bosilj, napomenuvši da su kvalitetni investitori oni koji će isplaćivati plaće više od prosječnih.

Nikola Plavec iz HNS-a, kandidat za zamjenika gradonačelnika, osvrnuo se na neke od mjera koje Grad može provesti kao pomoć poduzetnicima. To su primjerice, rekao je, subvencionirane kreditne linije, garancijski fond, a također je naglasio važnost rada s budućim poduzetnicima.

- Sveučilište Sjever i Sveučilište u Zagrebu imaju zanimljive programe, poglavito u ICT sektoru. No uz to Grad može provesti edukacije za informatičke djelatnike te u roku od dvije godine obučiti 500 mladih programera. Na taj način mi sami možemo povećati informatički kapacitet zajednice i omogućiti da se te osobe uključe na tržište rada, i to u sektoru gdje su primanja veća od prosječnih - rekao je Plavec.

Zanimljivu mjeru iznio je Kišić, rekavši da će Grad subvencionirati parkirne karte svima koji kupuju od obrtnika u središtu grada.

Zaključno je rekao da je gospodarski program ciljano predstavljen uoči Praznika rada.

- Poruka je da naša koalicja neće zaboraviti na radnike. Radnici, prava radnika i veće plaće za radnike su temelj našeg programa - poručio je Alen Kišić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci