Vijesti / Politika

POSAO Habuš će raditi u Hrvatskim šumama: 'Stručan sam kadar, a ne uhljeb'

POSAO Habuš će raditi u Hrvatskim šumama: 'Stručan sam kadar, a ne uhljeb'

Uhljebljavanje stranačkih kadrova u državnim tvrtkama nastavlja se i u 2018. Hrvatske vode zaposlile su bivšeg splitskog župana, a Hrvatske šume bivše gradonačelnike Skradina i Varaždina, pišu 24 sata.

Velika državna tvrtka Hrvatske šume od početka siječnja zaposlila je bivšega gradonačelnika Skradina Nediljka Dujića (HDZ) i bivšega gradonačelnika Varaždina Gorana Habuša (HNS). Dujić je zaposlen kao savjetnik za EU fondove, razminiranje i požare uprave Hrvatskih šuma. Habuš je dobio posao višeg stručnog suradnika za lovstvo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Habuš je na lokalnim izborima odustao od kandidature, a SDP i HNS su imali drugog zajedničkog kandidata koji je izgubio od Ivana Čehoka. Kako je HNS otišao u koaliciju s HDZ-om, izgleda da se našlo mjesto i za Habuša u Hrvatskim šumama. I Hrvatske šume, kao i Hrvatske vode u slučaju Ževrnje, tvrde da je sve legalno. Dujić i Habuš su za 24 sata izjavili da su stručni, a ne stranački kadar.

- Kakvo uhljebljivanje? Da sam htio, u Saboru bih imao dvadeset tisuća kuna mjesečno, a išao sam u Hrvatske šume na deset tisuća - kaže Dujić. Goran Habuš također tvrdi da je stručan kadar, a ne uhljeb.

- Diplomirani sam inženjer šumarstva i stručnjak za lovstvo te u struci imam 11 godina iskustva. Sedam godina sam radio kao šef lovišta u Zelendvoru, a četiri godine u Šumarskom institutu. Radujem se novom poslu jer to je nastavak usavršavanja, a i odmak od politike. Vratio sam se otkud sam i krenuo - rekao nam je Habuš.

U Hrvatskim šumama tvrde da su obojica zaposlena sukladno zakonu i da su stručnjaci koji zadovoljavaju uvjete natječaja. Koliku će plaću imati nisu željeli otkriti. Kako neslužbeno doznaju 24 sata, Dujićeva plaća trebala bi biti između 12.000 i 13.000 kuna, a Habuševa između 11.000 i 12.000 kuna.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci