Vijesti / Politika

Plenković: 'Kad Habijan istakne kandidaturu, imat će moju punu podršku'

Plenković: 'Kad Habijan istakne kandidaturu, imat će moju punu podršku'

Ukoliko Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a, i službeno istupi sa svojom kandidaturom za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima u svibnju, predsjednik stranke Andrej Plenković pružit će mu punu podršku.

Takvu je poruku danas u Varaždinu - gdje je, između ostalog, gostovao i na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana grada - odaslao Plenković. Iako je u Varaždinu boravio u svojstvu hrvatskog premijera, odgovarao je i na pitanja medija vezana uz stranačke teme.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tako je vezano uz mogućnost rušenja Milana Bandića u Zagrebu rekao da mu je na prvome mjestu ipak politička stabilnost.

- No želim da HDZ na izborima ide sa svojim kandidatima; i na razini županija, i na razini gradova, i na razini općina. Jer je to odgovornost najveće hrvatske stranke - rekao je Plenković.

Odgovarajući na upit o podršci središnjice stranke kandidaturi Damira Habijana, Plenković je podsjetio na proceduru koja je određena statutom HDZ-a.

- Ja sam predsjednik stranke koja poštuje vlastiti statut, a on nalaže da po načelu subsidijarnosti i teritorijalnoj nadležnosti o tome odlučuju gradske organizacije u konzultaciji, naravno, sa županijskom organizacijom, i u političkom procesu dogovora sa središnjicom. Ukoliko varaždinski Gradski odbor HDZ-a odluči da je kandidat gospodin Habijan, i ukoliko ima podršku Županijske organizacije, ja sam siguran da će imati i moju podršku, kao i podršku vodstva stranke, i poželjet ćemo mu uspjeh na izborima u svibnju - poručio je Andrej Plenković.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci