Vijesti / Politika

PARKOVI Nagađa se o imenu novog direktora: Ptiček? 'Dajte, najte!' A Runac?

PARKOVI Nagađa se o imenu novog direktora: Ptiček? 'Dajte, najte!' A Runac?

Dosadašnji direktor varaždinskih Parkova Marin Bašić danas je podnio ostavku na svoju funkciju. Imenovan je vršiteljem dužnosti i tvrtka u dogledno vrijeme mora raspisati natječaj za izbor novog direktora.

> OSTAVKA Marin Bašić više nije direktor tvrtke Parkovi d.d.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bašićev odlazak, budući da je član SDP-a, bio je očekivan. Na čelnu funkciju u Parkovima došao je nakon dolaska na vlast Goran Habuša i koalicije HNS-SDP. Tada je Habuševa uprava isplatila dotadašnjem direktoru Slavku Vegaru otpremninu od 50.000 eura.

Bašić je dao ostavku i ne slijeduje mu nikakva otpremnina. Navodno bi trebao ostati raditi u poduzeću na nekoj drugoj funkciji.

Za komentar smo pitali gradonačelnika Ivana Čehoka. Zanimalo nas je je li iznenađen Bašićevom odlukom.

- Iznenađen... Mislim, činjenica je da mi nismo silom, ako se to može nazvati, kao što je to napravio Habuš, krenuli na čelne ljude po ustanovama i tvrtka, ni na pročelnike. Prirodno je da se direktori odlučuju na takav korak da bi vlasnik, Grad, mogao upravljati tim tvrtkama u skladu s razvojnim planovima koje si je postavio - izjavio je Čehok.

Upitali smo ga o tome vrijedi li to i za one koji su dobro vodili tvrtke, a Bašić spada u tu grupu.

- Da, Gradsko vijeće prihvatilo je izvješće, ali to znači da se ne očekuje i više. Vjerojatno je i njegova procjena bila takva da treba omogućiti vlasniku da postavi novu upravu.

Je li bilo pritiska na Bašića?

- Ma kakvi! Da smo htjeli napraviti prevrat, onda bismo to napravili još u lipnju. Nama nije bilo u interesu da navrat-nanos prelamamo stvari. Ali, s druge strane, meni je prirodno da ljudi koji su postavljeni politički, razmišljalju o odnosima s vlasnikom - ponovio je Čehok.

Uoči izbora u Parkovima je vladao veliki strah od povratka Miljenka Ptičeka, bivšeg direktora s nepravomoćnom presudom, u tvrtku. Postoji li ikakva mogućnost njegova povratka?

- Ptiček? Ma, dajte, najte, budite razumni! Čaršija može svašta pričati. Ptičeka niti to zanima, niti sam ja s njim o tome razgvoarao. Koliko je meni poznato, mogu pretpostaviti da se neće javiti na natječaj - odbacio je tu mogućnost.

Ima li gradska vlast u vidu osobu koja bi mogla dobro voditi Parkove?

- Mi ne određujemo unaprijed čelne položaje. Nismo to radili ni na Bazenina, ni u Aquatehnici. Svi se mogu javiti koji imaju uvjete, najbolji programi i reference će odlučivati - rezolutan je gradonačelnik.

Ipak, sve su konkretnije glasine da funkcija direktora Parkova spada u 'kvotu' HDZ-a. Kao ime spominje se Alen Runac. U nastavku pročitajte što on kaže na to.

> NAGAĐANJA Alen Runac: 'Mislim da bih bio kvalitetan direktor Parkova'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci