Vijesti / Politika

Nije ga nazvao 'nesposobnim uhljebom', nego 'sramotno nesposobnim činovnikom'

Nije ga nazvao 'nesposobnim uhljebom', nego 'sramotno nesposobnim činovnikom'

Zanimljiv odgovor dao je varaždinski župan Radimir Čačić županijskom vijećniku Živog zida Marijanu Dominku na pitanje o Čačićevim izjavama u vezi bivšeg župana Predraga Štromara.

Dominko je tijekom aktualnog sata Županijske skupštine pitao kako to da se proračun za 2017. godinu nadovezuje na stavke iz 2016., odnosno na Štromarov proračun, s obzirom da ga je Čačić u predizbornoj kampanji nazvao 'nesposobnim uhljebom'.

- Nikada nisam rekao da je Štromar nesposobni uhljeb. Samo sam odobrio plakat na kojem je pisalo 'Lider ili nesposobni uhljeb', a građani su odlučili tko je tko. Hvala što mislite da sam ja lider - odgovorio je Čačić, dodavši, vezano uz proračun, da 'ne smije biti pravnog vakuuma'.

To je, zapravo, točno. U izjavama Čačić nikad za Štromara nije upotrijebio izraz 'nesposobni uhljeb'. Nazvao ga je 'nesposobnim činovnikom'. Točnije, 'sramotno nesposobnim činovnikom'.

- U jedinom sučeljavanju u prvome krugu dogodila se jedna groteskna situacija. Podsjetio sam, naravno, Štromara da su u moje vrijeme, kada sam bio župan, izgrađene 34 škole i sportske dvorane. I pitao sam ga 'što si ti napravio u ovih 8 godina'. On je odgovorio: 'Nisu 34 škole, nego 32, a to znam jer sam ja potpisivao ugovore'. To je odgovor jednog neuspješnog čovjeka! Da, potpisivao je ugovore jer je imao te ovlasti. Bio je i ostao činovnik. Bio je dio snažne i dinamične kompozicije koja je Županiju vukla naprijed i sad kad je 'otkačen' od kompozicije čudi se što vagon više ne ide. A na njemu i dalje piše 'snaga Sjevera'! Nisi ti snaga Sjevera, ti si jedan sramotno nesposoban činovnik - izjava je Radimira Čačića iz predizborne kampanje, izrečena 23. svibnja ove godine.

> Čačić krenuo: 'Imamo referendum: rezultati ili jajomati, lider ili činovnik!'

Tada je, ne birajući način i riječi, Štromara 'počastio' i jednim prezirnim 'mrš'.

- Mi sada zapravo imamo referendum. Rezultati ili ništa! Ili: rezultati ili jajomati, može i to. Energija ili cmizdrenje! 'Ne žele me primiti, ne slušaju telefon'. Daj... Mrš! Lider ili činovnik! - udarao je tada Čačić.

Kako je to izgledalo, možete pogledati u video snimci VTV Televizije. Početak priloga je na 3:58, a Čačićeva oštra izjava na 4:42.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci