Vijesti / Politika

Nema uskrsnica za umirovljenike, ali zato bi božićnice mogle biti veće

Nema uskrsnica za umirovljenike, ali zato bi božićnice mogle biti veće

Varaždinski gradski vijećnik HNS-a Dejan Težak predložio je gradonačelniku Ivanu Čehoku na današnjoj sjednici Gradskog vijeća da iskoristi svoju mogućnost pa da uštede koje su ostvarene smanjenjem broja zaposlenih u Gradu preusmjeri u isplatu uskrsnica umirovljenicima.

Na to se nadovezao i SDP-ov Bruno Ister, koji je rekao da će oni, ako gradonačelnik ne iskoristi svoju mogućnost, tražiti da se glasa o tome prijedlogu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ivan Čehok je rekao da je riječ o postupku koji je administrativno jako teško provesti.

- Nemojmo biti demagozi. Vi ste predložili ukupan iznos od 400 tisuća kuna, vi niste predoložili kako raspodijeliti. Niti ste to predvidjeli, niti mi to znamo. Imamo velikih poteškoća i s podjelom božićnica djeci i umirovljenicima. Sve to i košta, od pošte do ostalih administrativnih troškova. No ako bude sredstava, ja prihvaćam mišljenje kolega SDP-a, ali tako da onda za božićnicu možemo umjesto 120 kuna dati 200 kuna, da bismo uštedjeli na administrativnim troškovima - iznio je prijedlog Ivan Čehok.

Dodao je da nije jednostavno odrediti kriterije podjele.

- Netko od umirovljenika možda jest u cenzusu, ali taj umirovljenik ima djecu koji mu mogu pomoći. Ima svakakvih mogućnosti. Cenzus nije socijalno pravedan - mišljenje je gradonačelnika.

Neven Bosilj je uzvratio da SDP prihvaća takav prijedlog.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci