Vijesti / Politika

Mladi SDP-ovac Posavec 'skinuo' Kurečića: 'Dat ću Petrijancu najbolje što mogu'

Mladi SDP-ovac Posavec 'skinuo' Kurečića: 'Dat ću Petrijancu najbolje što mogu'

Pet mandata, punih 20 godina, Vladimir Kurečić (HDZ) uspješno je vodio općinu Petrijanec. No došlo je vrijeme promjena.

U prvome krugu je Kurečić, kako kandidat koalicije HDZ-HSS-HSLS, osvojio 41 posto glasova, a za petama mu je bio SDP-ov kandidat Željko Posavec, s osvojenih 39 posto glasova.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rasplet situacije išao je u korist mladog kandidata Željka Posavca, koji je s 55,39 posto 'skinuo' dugogodišnjeg načelnika Kurečića, koji je ostao na 43,65 posto.

- Očekivao sam nakon prvog kruga da oni će nezadovoljni glasati za promjenu, za bolji Petrijanec. I to se ostvarilo. Nakon ostvarene većine u Vijeću, mogao sam se nadati da ću pobijediti, jer Vijeće imam na svojoj strani. Neće biti lako, znam da me čeka težak posao, ali potrudit ću se ponuditi Petrijancu najbolje što mogu - bile su prve riječi novog načelnika općine Petrijanec Željka Posavca.

- Konstatiram da je SDP u Petrijancu pobijedio koaliciju HDZ-HSS-HSLS i ja to poštujem. Pobjednički tim dobiva šansu voditi općinu, nadam se da će se snaći i da neće mnoge vrhunske stvari koje smo pokrenuli sada pasti u vodu, jer je to važno za ovaj kraj - komentirao je Vladimir Kurečić, koji iza sebe ima odrađenih čak pet mandata na čelu općine.

> SVE SE ZNA Promjene u Petrijancu, Maruševcu, Velikom Bukovcu, Klenovniku

> GOTOVO JE! Kišić čestitao Čehoku, Štromar Čačiću. Imamo vlast kao i 2005.

> Čehok nakon pobjede: 'Pružam ruku suradnje svima, i onima koji su nas pljuvali'

> Čačić novi župan: 'Predugo smo stajali. Očekujem suradnju svih'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci