Vijesti / Politika

'Međugeneracijska solidarnost važan je dio SDP-ove politike'

'Međugeneracijska solidarnost važan je dio SDP-ove politike'

Članovi županijskih organizacija Foruma mladih i Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije, ove su subote 30. rujna, sad već tradicionalnom akcijom mjerenja tlaka i šećera u krvi obilježili Međunarodni dan starijih osoba.

Akcija Foruma održana je na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a uz mogućnost besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, uz stručnu pomoć Marije Branković i doktorice Kristine Hehet, mladi su forumaši svoje sugrađane počastili i jabukama, poklon paketima te prigodnim materijalima s uputama o zdravoj prehrani. Također, članice i članovi Foruma mladih nastavili su sa akcijom Varaždinska željoteka te se ovog puta zajednom s građanima osvrnuli i na želje i inicijative naših starijih sugrađana.

- Kao i svake godine dosad, drago mi je da Međunarodni dan starijih osoba Forum seniora SDP-a organizira upravo sa našim mladim članovima okupljenima u Forumu mladih. To je poruka da naše mlađe generacije i dalje brinu i pomažu u rješavanju problema s kojima se osobe treće životne dobi svakodnevno susreću. Naš zadatak je i dalje predlagati rješenja i omogućiti tim ljudima daljnje sudjelovanje u društvenim procesima, a današnja akcija samo je jedna u nizu kojom SDP i njegovi članovi žele pomoći svojim sugrađanima – rekao je predsjednik Županijske organizacije Foruma seniora SDP-a Josip Hehet.

- Kao predstavniku mlađe generacije, koja svojima aktivnostima želi promijeniti pristup politike prema građanima, uvijek ponavljam da je međugeneracijska solidarnost vrlo važan dio SDP-ove politike. Ovdje ne govorim samo o tome da mladi moraju pomoći svojim starijim sugrađanima i pokušati im osigurati što prihvatljivije uvjete života, već smatram da i pripadnici treće životne dobi svojim iskustvom i savjetima mogu pomoći mlađim generacijama u stvaranju društva jednakih šansi, društva mira i tolerancije, društva u kojem se vrednuje znanje i sposobnost, a ne samo članska iskaznica. Drago mi je da su ovakve akcije, u kojima mladi i oni malo manje mladi članovi stranke aktivno surađuju, primjer da se to uz malo želje i truda jednoga dana može i postići – poručio je predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih i vijećnik u Županijskoj skupštini Luka Zrinski.

Osim brojnih članova i članica varaždinskog SDP-a akciji su nazočili i Hrvoje Novak, potpredsjednik Foruma mladih SDP-a Hrvatske, i Lucija Buhin, predsjednica Foruma mladih SDP-a Krapinsko-zagorske županije, koji su ovog vikenda zajedno s predstavnicima Foruma mladih 3. Izborne jedinice održali radne sastanke namijenjenima što boljoj suradnji između sjevernih županijskih organizacija Foruma mladih.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci