Vijesti / Politika

MEĐIMUREC U VLADI? Darko Horvat predložen za ministra gospodarstva

MEĐIMUREC U VLADI? Darko Horvat predložen za ministra gospodarstva

Prema posljednjim spekulacijama, Darko Horvat mogao bi ponovno ući u Vladu i to kao nasljednik Martine Dalić na mjestu ministra gospodarstva, dok bi mjesto podpredsjednika Vlade pripalo ministru poljoprivrede Tomislavu Tolušiću.

- Znat će se tko će biti ministar gospodarstva i potpredsjednik Vlade. Očekujem da ćemo u petak sa minimalno 77 glasova potvrditi novog ministra. Očekujem dobar radni tjedan - rekao je Gordan Jandroković ulazeći jutros u zgradu Vlade.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Upitan hoće li Martinu Dalić zamijeniti bivši ministar u vladi Tihomira Oreškovića, Darko Horvat, Jandroković je rekao da ne može još ništa kazati. 'To ćete sve znati na vrijeme', rekao je.

U Varaždinu je Tomislav Ćorić, jedan od izglednijih kandidata za mjesto ministra gospodarstva jutros kazao kako on nije novi ministar gospodarstva te kako će sve biti poznato nakon Predsjedništva HDZ-a.

Na pitanje ima li premijer i predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, razloga za zabrinutost i bi li se u HDZ-u mogli dogoditi prevrati.

- Sve ćete vidjeti na općem Saboru HDZ-a, koji će demonstrirati snagu HDZ-a i snažnu potporu Andreju Plenkoviću. Sve će vam biti jasno. Njegova pozicija nije uzdrmana. Ovaj tjedan će pokazati sve i završiti na zadovoljstvo HDZ-a i svih onih koji smatraju da HDZ treba nastaviti voditi Hrvatsku - rekao je Jandroković.

Tijekom konferencije za medije koju je održao sa Sandrom Švaljek, Darinko Kosor je kratko komentirao novog ministra gospodarstva kazavši kako on već zna tko će biti budući prijedlog, a na pitanje tko će biti novi ministar gospodarstva ili potpredsjednik Vlade, Kosor je kratko odgovorio: 'I jedno i drugo. To će biti jedan čovjek, kao što je bilo do sada.'

Bivši ministar poduzetništva i obrta, Darko Horvat diplomirani je inženjer elektrotehnike i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a u Međimurskoj županiji.

U razdoblju 2009. – 2011. bio je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske elektroprivrede te predsjednik Nadzornog odbora Plinacroa. Ravnatelj Uprave za energetiku pri Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva bio je 2009., a u veljači 2012., nakon sporazumnog raskida ugovora s Ministarstvom gospodarstva, odlazi u trgovačko društvo EnergyPlus d.o.o. iz Ludbrega gdje postaje član Uprave odgovoran za proizvodnju i razvoj.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić diplomirao je pravo, a zatim po godinu dana studirao u Norveškoj, Francuskoj i Belgiji. Danas je na poslijediplomskom specijalističkom studiju na Fakultetu političkih znanosti.

Također je bio u Oreškovićevoj Vladi i to ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a prije toga je u dva mandata bio župan Virovitičko-podravske županije. U njegovo je vrijeme županija zajedno s Razvojnom agencijom VIDRA-om, postala jedna od najznačajnijih korisnika sredstava iz EU fondova. Od 2008. godine je član Središnjeg odbora HDZ-a, a od 2013. do 2015. bio predsjednik Hrvatske zajednice županija.

Tako će naslijediti bivšu ministricu gospodarstva i potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, trebali bi saznati danas nakon Predsjedništva HDZ-a na kojem će raspraviti imena dosadašnjih kadidata.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci