Vijesti / Politika

MAZANJE OČIJU? 'Ovaj odvoz bala je kao da uzmete aspirin kad imate tumor'

MAZANJE OČIJU? 'Ovaj odvoz bala je kao da uzmete aspirin kad imate tumor'

Na informacije o tome da se već oko tri tjedna pod okriljem noći varaždinski balirani otpad odvozi na zasad nepoznata odlagališta, reagirao je i gradski vijećnik SDP-a i potredsjednik Gradskog odbora stranke Neven Bosilj.

> SMEĆE Dio bala odvozi se iz Brezja, veći dio problema u procesu rješavanja

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Odvoz otpada pod okriljem noći kako bi se zameli tragovi je samo mazanje očiju građanima i nisu uopće cjelovito rješenje problema koji je, za zaboravne, napravio sam Čehok od 2005. do 2011., kad je balirano preko 90 % otpada na lokaciji Brezje - napisao je Bosilj na svome Facebook profilu.

- Izjava dogradonačelnika da se odvoze 22 tone dnevno te će se 3000 tona koliko ima odgovarajući ključni broj odvesti za mjesec dana pokazuje ozbiljnu matematičku pogrešku, jer za 3000 tona odnosno 2,7% ukupne količine otpada u Brezju će tim tempom trebati 136 dana, a nakon toga će umjesto 110.000 tona ostati 107.000 tona koje su pod koncesijom. Kad bi se tim tempom odvozio otpad, bilo bi potrebno 5.000 dana ili skoro 14 godina da se sve odveze - skreće pažnju na brojke Bosilj.

- Podsjećam da je ekipa koja je sad na vlasti i koja se hvali ovim rješenjem odbila prošle godine u Gradskom vijeću dogovor s koncesionarom kojim se on obvezao u roku 120 dana odvesti sav otpad, jer im je u tom trenutku bila bitnija njihova politička pozicija umjesto interesa građana te su radije pustili da otpad stoji u Brezju, jer su im politički poeni bili bitniji od društvene koristi. Ova PR komedija je otprilike kao da imamo maligni tumor, a liječnici se hvale kako su uspjeli nabaviti aspirin te će sve završiti dobro - zaključio je Bosilj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci