Vijesti / Politika

Marković: 'SDP-u nije ponuđeno ni jedno direktorsko mjesto u gradskim tvrtkama'

Marković: 'SDP-u nije ponuđeno ni jedno direktorsko mjesto u gradskim tvrtkama'

- U medijima su se pojavile informacije da je varaždinski SDP od lokalnih izbora do danas napustilo pedesetak članova. To je apsolutno netočan podatak, izvori koji su rekli očigledno žele napakostiti novom smjeru kojim je krenula ova stranka! - tim je riječima započeo konferenciju za medije Miroslav Marković, nedavno izabrani čelni čovjek Gradske organizacije SDP-a.

> MIROSLAV MARKOVIĆ 'SDP neće biti klijentelistička stranka, promijenit ćemo to!'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Marković je iznio i podatke koje iznesenim činjenicama idu u prilog.

- Prošle godine u to vrijeme na popisu su bila 394 člana, a ove godine 399. Dokaz je to da nema govora o odlasku članova iz SDP-a, čak smo nakon izbora učlanili četiri nova člana. Nećemo biti destruktivci, želimo raditi s članovima na kvalitetniji način te da nas prepoznaju naši birači i da nam pomognu da na sljedećim izborima dođemo u mogućnost obnašanja vlasti u gradu - istaknuo je.

Dodao je i da se ne žele baviti ideološkim podjelama, te da će se truditi da se Varaždin 'ne pretvori u grad desničarenja i populizma koji je već vidljiv'.

- Želimo biti oporbena stranka koja će podržavati dobre projekte i gledati interese građana, ali i biti konstruktivni kritičari i ukazivati na ono što nije dobro. Naši građani zaslužuju takvu opciju.

Na nacionalnoj razini, smatra Marković, Vladi situacija izmiče kontroli, već duže vrijeme nemaju suvislog programa, sve se 'krpa', te se provodi 'puzajuća fašizacija društva'.

- Vrijeme je da se okrenemo budućnosti, a ne da se bavimo prošlošću. Dosta je prepucavanja na ideloškim razinama, ne želimo da se politika vodi načinom 'zavadi pa vladaj'.

Dvije sjednice Gradskog odobra su održane, oformljen je i Savjet na čijem je čelu Ivan Obadić, a uskoro će, rekao je Marković, pripremiti strateški program s kojim planiraju izaći pred birače na idućim lokalnim izborima.

Eventualno neslaganje unutar SDP-a na gradskoj i županijskoj razini, Marković i prisutan Neven Bosilj komentirali su ovako:

- U klubu vijećnika na gradskoj razini vlada sloga. Županijska organizacija vodi se onime što su donijeli na svojim razinama, dok mi poštujemo odluke donesene na gradskoj razini.

Na pitanje je li ikome iz redova njihove stranke vladajuća garnitura ponudila direktorske pozicije u gradskim tvrtkama, Marković je odgovorio:

- Nije nam ponuđeno ni jedno direktorsko mjesto u gradskim tvrtkama. Ne želimo da se događa revanšizam, o ćemu ćemo posebno voditi računa. Želimo se odmaknuti od strančarenja, a smatramo da na pozicijama trebaju biti kompetentni ljudi - zaključio je.

> SDP poručio: 'Podržavanje gradskog Proračuna ovisi o (ne)prihvaćanju amandmana'

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci