Vijesti / Politika

Lovro Lukavečki novi je predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina

Lovro Lukavečki novi je predsjednik Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina

Gradska organizacija Foruma mladih SDP-a Grada Varaždina održala je svoju Konvenciju na kojoj je izabrano novo vodstvo organizacije. 

Konvenciji su, osim brojnih forumaša, prisustvovali i gosti iz Varaždina i Varaždinske županije, među kojima i Mario Habek, saborski zastupnik i predsjednik Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije, Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Varaždin, Dubravka Biberdžić, predsjednica Županijske skupštine i potpredsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije, Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Lepoglava, Luka Zrinski, vijećnik u Županijskoj skupštini i predsjednik Županijske organizacije Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije, te Gordana Marsenić, potpredsjednica GO SDP-a Varaždin i Miroslav Marković, član predsjedništva.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U svom pozdravnom govoru predsjednik ŽO i saborski zastupnik Mario Habek naznačio je kako stranka na županijskoj razini daje puno prostora mladim ljudima pa je tako u ovom trenutku i u Županijskoj skupštini troje vijećnika koji pripadaju ili su donedavno pripadali Forumu mladih. Također je pozvao forumaše na aktivno sudjelovanje u kampanji za nadolazeće izvanredne parlamentarne izbore. 

Predsjednik varaždinskog SDP-a i zamjenik župana Alen Kišić zahvalio je dosadašnjoj povjerenici Lani Frntić na odličnoj suradnji i zaželio novom vodstvu puno uspjeha i odličnu suradnju s Gradskom organizacijom. Posebne je čestitke uputio novom predsjedniku Lovri Lukavečkom, koji je iako vrlo mlad dobio veliku prigodu da vodi svoje kolegice i kolege. 

Kišić je istaknuo kako je kao zamjenik župana odlično surađivao s Lukavečkim kada je on vodio Vijeće učenika Varaždinske županije i da je i iz te suradnje uvjeren kako ima dobre organizacijske sposobnosti i da su forumaši odlično izabrali. Također, istaknuo je kako će se kao predsjednik varaždinskog SDP-a zalagati za to da mladi ljudi dobiju prostor u svom političkom djelovanju unutar stranke i grada.

U radu konvencije sudjelovalo je dvadesetak forumaša s prostora grada Varaždina koji su birali novog predsjednika, tri potpredsjednika i šest članova Gradskog odbora. Za novog predsjednika jednoglasno je izabran Lovro Lukavečki, za potpredsjednike izabrani su Lana Frntić, Ivan Juren i Mateja Medlobi, za članove Gradskog odbora izabrani su Štefan Alaipić, Matija Janković, Danijel Kovač, Dominik Nežmahen, Mateja Tome i Luka Zrinski, dok će se tajnik birati na konstituirajućoj sjednici Gradskog odbora.

Novoizabrani predsjednik Lovro Lukavečki u svom završnom govoru zahvalio se svim članovima na ukazanom povjerenju te najavio brojne aktivnosti kojima će Forum mladih biti najaktivniji politički pomladak u Varaždinu i županiji. 

- Na nama je da Forum mladih ponovno postane dobra duša SDP-a, da zajedno promičemo ideju boljeg i poštenijeg društva među svojim sugrađanima. Želim da u politici budemo pozitivan primjer ostalima te da svojim aktivnostima pomognemo SDP-u u ostvarenju što boljih rezultata na skorašnjim parlamentarnim izborima, a dogodine i na lokalnim izborima, gdje će SDP nakon dugo vremena u Varaždinu imati svog kandidata za gradonačelnika – poručio je novoizabrani predsjednik Lovro Lukavečki.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci