Vijesti / Politika

Lepoglava posjetila Leibnitz i razmjenila iskustva o razvoju lokalnih zajednica

Lepoglava posjetila Leibnitz i razmjenila iskustva o razvoju lokalnih zajednica

Nastavljajući aktivno traženje partnera i suradnika na budućim projektima, kao i stalno učeći na primjerima dobre prakse iz razvijenijih sredina, delegacija Grada Lepoglave ponovno je posjetila Grad Leibnitz u Austriji. Sastanak je iskorišten za produbljivanje započete suradnje i otvaranje novih mogućnosti na razmjeni iskustva privlačenja europskog novca i poticanja razvoja lokalnog gospodarstva.

Delegaciju Grada predvodio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, a uz njega su bili Emil Tkalec, voditelj projektno-razvojnog ureda, Ljubica Dubovečak, direktorica Turističke zajednice Grada Lepoglave i Slavko Štefičar, predsjednik Agro-turističkog klastera Lepoglava.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz domaćina, gradonačelnika Leibnitza Helmuta Leitenbergera, o iskustvima u razvoju poticajnog okruženja za razvoj lokalnog gospodarstva i poljoprivrede govorili su Josef Majcan, regionalni direktor Gospodarske komore Južne Štajerske i Josef Fötsch, generalni tajnik Poljoprivredne komore Štajerske.

- Iako je Austrija daleko uređeniji svijet na svim područjima od Hrvatske, neke aktivnosti i iskustva o kojima smo pričali između naša dva grada nisu toliko strana i drugačija. Nama samo fali jedan mali klik na mentalnoj razini da bi za tili čas dostigli Leibnitz. Ovaj je sastanak bio izvrsna prilika za razmjenu primjera dobre prakse iz Leibnitza i nekih njihovih savjeta kako potaknuti gospodarski rast na našem području. Uvijek je dobro učiniti od boljih, ali nipošto ne zanemariti vlastiti dosadašnji trud – kazao je zamjenik gradonačelnika Kovač istaknuvši pritom kako je sastanak bio odlična prilika i za razmjenu ideja oko moguće daljnje suradnje na području agrikulture, turizma i lepoglavskih kapitalnih projekata koji čekaju prve eure iz međunarodnih fondova.

S obzirom na višegodišnje sudjelovanje čipaka iz Austrije na lepoglavskom Međunarodnom festivalu čipke, gradonačelnik Leitenberger je primio službenu pozivnicu za festival na čijim će se marginama organizirati novi sastanak kako bi se dodatno konkretizirala mogućnost daljnje zajedničke suradnje između Lepoglave i Leibnitza.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci