Vijesti / Politika

Ladislav Ilčić: 'Kosovo je povijesno srpski teritorij kojeg su preuzeli Albanci'

Ladislav Ilčić: 'Kosovo je povijesno srpski teritorij kojeg su preuzeli Albanci'

Ladislav Ilčić se u predizbornoj kampanji vratio svojim neobičnim tezama o demografiji i to na primjeru Kosova kojeg je opisao kao 'povijesno sigurno srpski teritorij' kojeg su preuzeli Albanci jer su - imali više djece od Srba, piše Index.hr.

'Biološki jači muslimani'

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Podsjetimo, Ilčić je u jeku izbjegličke krize davao izjave o drugim narodima i nekatoličkim vjernicima koje su bile, u najmanju ruku, sporne. Primjerice, govoreći o migrantima iz Afrike i Azije, rekao je kako su muslimani biološki jači od Europljana jer imaju puno djece.

- Važna je i kulturna politika. Njihova djeca su jednako vrijedna, ali nisu ista. Trebamo se zapitati želimo li mi u Hrvatskoj milijun muslimana. Oni imaju drugačiji mentalitet, to će promijeniti kulturu - govorio je Ilčić.

- Velika je razlika između muslimana i Hrvata. U radnim navikama, u odnosu na život, idealima, prema ženama. Mi smo različiti. Jednako smo vrijedni, ali smo različiti. Multikulturalnost je mrtva, to je rekla i Angela Merkel. Države moraju razmišljati o svom identitetu. Ja sam u svakom slučaju spreman da se onim ljudima kojima je život ugrožen da se njima pomogne. Kad se uspostave normalni uvjeti života onda će se oni tamo vratiti, ali da je to tako oni bi išli i u druge države - rekao je Ilčić.

Glazbenik o demografiji

Danas se Ilčić, inače po struci glazbenik, vratio komentiranju demografije, pa je tako rekao kako moramo poboljšati demografsku situaciju. Pojasnio je svoju tvrdnju navodeći primjer Kosova.

- Pogledajte primjer Kosova: povijesno je Kosovo srpski teritorij, ali Albanci su imali puno djece, a Srbi malo pa je tako Kosovo postalo albansko - rekao je Ilčić za Index.

'Srbi su imali malo djece, a Albanci puno'

Ilčić je pojasnio što je točno mislio tom izjavom.

- Demografska politika je izrazito važna za svaku državu. Demografija govori o brojnosti i vrsti stanovništva. Primjer Kosova sam dao jer zorno prikazuje kako se situacija razvijala od činjenice da je Kosovo povijesno sigurno srpski teritorij. To je vidljivo po brojnim manastirima i drugim stvarima. Ali jednostavno, kako su Albanci imali puno djece, a Srbi malo, jednostavno je došlo do toga da je na Kosovu živjelo preko 90, 95 posto Albanaca i to je malo, pomalo postalo albansko - pojasnio nam je Ilčić.

Na pitanje odakle mu informacija o tome da su Srbi imali malo djece.

- Za to imate službene podatke i statistike - kratko je odgovorio Ilčić, piše Index.hr.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci