Vijesti / Politika

Kolarić: Zašto Miličića tri godine nije smetao taj moj "nepotizam"?

Kolarić: Zašto Miličića tri godine nije smetao taj moj

- Siniša Miličić istupio je iz stranke jer se nije uspio izboriti za funkcije na koje je ciljao i više nema podršku ni vlastitog ogranka, a ne zbog toga što bih ja, kako kaže, od Laburista na županijskoj razini radio svoju "obiteljsku stranku" - odgovor je Božidara Kolarića, predsjednika Županijske podružnice Hrvatskih laburista - Stranke rada, svom dojučerašnjem stranačkom kolegi, koji je u utorak istupio iz stranke.

Korupcija i nepotizam

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Siniša Miličić je kao razloge svog izlaska iz Laburista naveo to što je stranka na županijskoj razini, kako je rekao, postala "leglo korupcije i nepotizma" i da Božidar Kolarić "uhljebljuje članove svoje obitelji" u upravnim vijećima, nadzornim odborima i ostalim tijelima javnih poduzeća i ustanova.

> Miličić istupio iz Laburista, razlog - "Kolarićev nepotizam"

- Članovi moji obitelji imaju svoje poslove iz vremena kada još nisu ni bili članovi stranke. Da, neki među njima jesu članovi tijela koja navodite, ali oni su u njima bili i ranije, dok je podružnicu vodio Miličić. Zašto mu to tada nije smetalo? - pita Kolarić.

Pomahač je bio nazvao lopovom

Kolarić se posebno osvrnuo na to što Miličić ne namjerava stranci vratiti mandat vijećnika u Županijskoj skupštini.

- Kada je Ivana Pomahač prelazila iz Laburista u SDP i nije vratila mandat, tada ju je Miličić nazivao lopovom. Smiješno je to što sada sebe opravdava time što će biti nezavisni vijećnik - rekao je.

Takvi ogranci nam i ne trebaju

Miličić je bio najavio da nije jedini koji istupa iz stranke i da će sljedećih dana to učiniti i više članova ogranaka po županiji. Kolarić ne negira tu mogućnost, ali smatra da to nije neki posebni problem.

- Ne tvrdim da ne postoji mogućnost potresa u stranci, ali riječ je o ograncima koji u dvije godine niti su imali jedan sastanak niti su proveli ikakvu aktivnost. Takvi ogranci nam i ne trebaju - ustvrdio.

Zaključno je za takvo stanje ponovno prozvao svog prethodnika na funkciji predsjednika županijske podružnice stranke.

- Pitam se čija je zasluga takvo stanje, s obzirom da je podružnicu tijekom posljednje tri godine vodio upravo Miličić - rekao je Kolarić, podsjećajući da je on na funkciju izabran tek prije oko dva tjedna.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci