Vijesti / Politika

Kišić se obrušio na Ilčića, on mu odgovorio: Očito je da ne kuži ništa!

Kišić se obrušio na Ilčića, on mu odgovorio: Očito je da ne kuži ništa!

Na današnjoj konferenciji za novinare čelnik SDP-a Grada Varaždina i zamjenik varaždinskog župana Alen Kišić žestoko se obrušio na čelnika stranke HRAST, saborskog zastupnika i varaždinskog gradskog vijećnika Ladislava Ilčića zbog njegove uloge u rušenju kurikularne reforme.

> Kako me politika pljusnula po glavi i poslala natrag u kut moje knjižnice

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

> Kurikularna reforma: Jokić prozvao Hrast, Ilčić ponosan na ulogu svoje stranke

> Komentar Nenada Bunjca: Tko je smjestio Jokiću?

Kišić je naglasio da se Ilčić, kao predstavnik stranke koja je na parlamentarnim izborima osvojila manje od 9 tisuća glasova u cijeloj državi, uspio nametnuti kao dominantna figura u projektu kurikularne reforme te da su zbog njegovih stavova članovi Ekspertne radne skupine za provođenje reforme na čelu s profesorom Borisom Jokićem podnijeli ostavku.

- Ilčić promovira nazadnjačku politiku i stavove koji nisu stavovi većine Varaždinaca. Umjesto da se ponosimo činjenicom da imamo najbolji sustav obrazovanja u državi, u prvi plan smo došli zbog činjenice da Ilčić dolazi upravo iz Varaždina. Mogu mu samo kratko poručiti da prestane sramotiti Varaždin, a kolege iz HDZ-a i MOST-a koji su ipak dominantne političke opcije u vladajućoj koaliciji pozivam da se oglase, a ne da za eksponenta svoje politike guraju Ilčića koji je poznat po stavovima koji sigurno nisu stavovi Varaždina i Varaždinaca - poručio je Kišić.

Komentirajući Kišićevu izjavu, prozvani Ladislav Ilčić rekao je da ga njegove izjave podsjećaju na neka bivša vremena.

- Teško mi je komentirati Kišićeve izjave jer nije rekao ništa konkretno o tome što sam ja to krivo rekao i jesam li uopće nešto krivo rekao. Očito se on u toj temi uopće ne snalazi i 'ne kuži' ništa. Žao mi je što svojim izjavama nastavlja Milanovićevu uvredljivu politiku vrijeđajući ljude, a ne govoreći o sadržaju. Nije dao ni jedan argument za to zašto on to smatra nazadnjačkim. To je način komunikacije koji dijeli ljude i koji nije dobar. Podsjeća me na to vremena Jugoslavije kad su članovi partije bili proglašavani modernima i propulzivnima, a svi drugi koji su imali bilo kakva druga građanski usmjerena mišljenja su bili proglašavani nazadnjacima – poručio je Ilčić.

U njegovoj pisanoj reakciji nadalje stoji.

- Vidim da je gospodin Kišić zabrinut činjenicom da je jedan Varaždinac konačno nakon mnogo godina politički relevantan na državnoj razini. Naravno brine ga to što ta osoba nije iz SDP-a. No, to samo govori o kvaliteti njihovih ljudi. Također, gospodinu Kišiću nije jasno kako to da netko iz zasad relativno male stranke poput Hrasta može imati toliki utjecaj. Razumijem Kišića, koji je odrastao u stranci u kojoj snaga osobe proizlazi isključivo iz članstva u snažnoj stranci. No, moderno društvo i moderna politika traže osobu, čovjeka sa stavom i uvjerljivim argumentima.

A što se same reforme kurikulu tiče – da se gospodin Kišić malo bolje raspitao, znao bi da gospodin Jokić i Ekspertna radna skupina nisu odabrani javnim natječajem kako su zakonski trebali biti već ih je kroz značajno različit institut javnog poziva imenovao SDP, konkretno ministar Mornar.

SDP je odabrao simpatičnog, emotivnog i entuzijastičnog gospodina Jokića te su zajednički pokušali plasirati u javnost da to nema veze s politikom. No, razotkrili su se kad je iz Jokića progovorio onaj Milanovićev 'ili mi ili oni', odnosno kad je pokazao da zna funkcionirati samo unutar zatvorene skupine u kojoj je on apsolutni šef, odnosno kad nije mogao prihvatiti da se Ekspertna skupina proširi stručnjacima iz STEM područja, područja koja Hrvatsku jedina mogu izvući iz krize.

Reforma će srećom ići dalje. U nju će biti dobro došla mišljenja svih stručnjaka, a ne samo onih koji se smatraju jedinim naprednim - zaključio je Ilčić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci