Vijesti / Politika

'Kišić je bio naš najbolji kandidat za Varaždin. I dalje ima moju podršku'

'Kišić je bio naš najbolji kandidat za Varaždin. I dalje ima moju podršku'

- Alen Kišić bio je, da raščistimo neke stvari, najbolji kandidat SDP-a za varaždinskog gradonačelnika. Mislim da sam time sve rekao. On i dalje ima moju podršku.

Poručio je to predsjednik Županijske organizacije SDP-a Mario Habek na jutrošnjoj konferenciji za novinare, odgovarajući na pitanje koja bi mogla biti daljnja Kišićeva politička sudbina s obzirom na jučerašnji izborni poraz.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Rekao je kako je u prvome krugu Čehok ostvario veliku prednost, no da su u SDP-u vjerovali da to mogu nadoknaditi.

- Međutim, birači u Varaždinu odlučili su da Čehok bude gradonačelnik i ja mu čestitam na uspjehu - rekao je Habek.

Zanimalo nas je i je li zadovoljan način na koji je funkcionirala koalicija SDP-a i HNS-a tijekom Kišićeve kampanje, budući da se činilo da nije sve savršeno i da postoje određena neslaganja.

- Ne znam precizno za neka neslaganja, to ćemo analizirati u razgovoru s vodstvom Gradske organizacije. Ja osobno, kao predsjednik Županijske organizacije, ne mogu reći da li sam zadovoljan kako je funkcionirala koalicija na toj razini jer smo se bavili kampanjom, a ne time tko radi više ili manje. Također je teško procijeniti što bi bilo da je SDP samostalno išao na izbore u Varaždinu s Kišićem kao kandidatom - odgovorio je Habek na upite novinara.

S njim je na konferenciji za novinare bio i Željko Posavec, novi načelnik općine Petrijanec. On je dobio izbore u jednoj od najjačih HDZ-ovih utvrda, koju je punih 20 godina vodio Vladimir Kurečić.

> Mladi SDP-ovac Posavec 'skinuo' Kurečića: 'Dat ću Petrijancu najbolje što mogu'

Predstavljeni su i zamjenici gradonačelnika ili načelnika u ostalim sredinama gdje je SDP jučer s HNS-om ostvario izborni uspjeh.

> SVE SE ZNA Promjene vlasti u Petrijancu, Maruševcu, Velikom Bukovcu i Klenovniku

Tako je Mario Klapša SDP-ov zamjenik novome načelniku Maruševca Damiru Špremu. Oni su uspjeli dobiti više glasova birača od Ivana Šagija iz koalicije HSS-a i HDZ-a.

Žarko Rodeš nastavlja svoj mandat na istoj funkciji u Cestici, a Hrvoje Kovač u Lepoglavi.

Habek je uvodno zahvalio svim biračima te ispričao nedolazak Barbare Antolić Vupora, koja je bila kandidatkinja za zamjenicu župana, te Dubravka Bilića, novog starog gradonačelnika Ludbrega, no koji je na ove izbore izašao samostalno, bez koalicijskog partnera, i pobijedio u prvome krugu.

No nije želio komentirati Bilićevu izjavu da 'nije dovoljno mahati crvenom zastavom'. Ipak, određenu osudu uputio je na općeniti način.

- Osudio bih sve one kritičare koji su i prije izbora, ali i unutar ova dva kruga, koristili energiju na kritizanje stranačkog vodstva i stranačkih kandidata na lokalnim izborima. Toga je bilo i u Varaždinskoj županiji, ali i diljem Hrvatske. To nije dobar način, time se šteti stranci i rezultatu - poručio je županijski šef SDP-a Mario Habek.

I na kraju je rekao da je zadovoljan ostvarenim na proteklim izborima.

- Bez obzira na sve, SDP je u ovim kriznim situacijama pokazao da je spreman na sve izazove. Osvojili smo isti broj vijećnika kao i prije četiri godine u svim općinama i gradovima, samostalno dobili Ludbreg, imamo novi načelnički mandat u Petrijancu, zadržali mjesta tamo gdje smo i dosad obnašali funkcije. To sve znači da je rezultat dobar. A u sljedeće četiri godine stranku ćemo pripremiti za nove izazove.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci