Vijesti / Politika

Izglasan rebalans proračuna Grada Ludbrega za 2017. vrijedan oko 33 miljuna kuna

Izglasan rebalans proračuna Grada Ludbrega za 2017. vrijedan oko 33 miljuna kuna

Druga po redu sjednica Gradskog vijeća Grada Ludbrega u mjesecu prosincu održana je jučer. Većinom glasova izglasan je rebalans proračuna za 2017. godinu koji iznosi 33.802.060,00 kn.

Također je prihvaćena Odluka o prijenosu osnivačkih prava nad Osnovnom školom Ludbreg sa sjedištem u Ludbregu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

S obzirom da osnivač osnovne škole može biti i jedinica lokalne samouprave Gradsko vijeće je glasovima koalicije SDP-HSS-HSU ovom odlukom započelo proces prenošenja osnivačkih prava sa sadašnjeg osnivača Varaždinske županije na Grad Ludbreg koji bi vodio brigu o osnovnoškolskom obrazovanju na svom području.

Jednoglasno je od strane prisutnih vijećnika prihvaćena Odluka o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada.

Odlukom se propisuje način pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te odvojenog prikupljanja otpadnog papira, metala, stakla, plastike, tekstila, problematičnog otpada i krupnog (glomaznog) otpada kao i način gospodarenja komunalnim otpadom u vezi s ovom javnom uslugom, adresa reciklažnog dvorišta, način i uvjeti određivanja i obračuna naknade za gradnju građevina za gospodarenje komunalnim otpadom na području Grada Ludbrega.

Cilj je uspostava javnog, kvalitetnog, postojanog i ekonomski učinkovitog sustava sakupljanja komunalnog otpada na području Grada Ludbrega, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i zaštitom javnog interesa.

Ova je odluka temelj za donošenje novog cjenika za zbrinjavanje otpada komunalnog društva Lukom koji će stupiti na snagu s 1. veljače 2018. godine i neće se značajnije mijenjati za korisnike.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci