Vijesti / Politika

IZBORI U Gornjem Knegincu šest stranaka predvođenih HDZ-om potpisalo koaliciju

IZBORI U Gornjem Knegincu šest stranaka predvođenih HDZ-om potpisalo koaliciju

U petak, 21. travnja, u prostorijama Društvenog doma u Turčinu potpisan je koalicijski sporazum između Hrvatske demokratske zajednice (HDZ), Hrvatske seljačke stranke (HSS), Demokratske kneginečke stranke (DKS), Hrvatske stranke umirovljenika (HSU), Hrvatske socijalno-liberalne stranke (HSLS) i Pokreta za uspješnu Hrvatsku-HRAST.

Navedeno je kako je cilj koalicije nastaviti stabilan razvoj Općine Gornji Kneginec te stvaranje pozitivnog ozračja i ostvarivanje trajnog napretka Općine Gornji Kneginec uz podupiranje sudjelovanja svih građana i pravnih subjekata u radu Općine, temeljeno na načelu djelovanja za opće dobro.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Koaliciju su ispred navedenih stranaka potpisali predsjednici Anđelko Mihalić, Robert Đuranec, Damir Keretić, Ivan Medved, Tomislav Čukli i glavni tajnik Hrasta Dominik Klemenčić, a koalicijskim sporazumom utvrđeni su zajednički kandidati za načelnika i njegovog zamjenika, te način kandidiranja lista kandidata za izbor vijećnika u Općinskom vijeću.

Kandidat za načelnika koalicije HDZ-HSS-DKS-HSU-HSLS-HRAST je dosadašnji načelnik Goran Kaniški iz HDZ-a, a kandidat za njegovog zamjenika biti će Robert Đuranec iz HSS-a.

U ime vodeće stranke koalicije obratio se predsjednik općinske organizacije HDZ-a Anđelko Mihalić, koji je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom Općine Gornji Kneginec, te istaknuo kako Goran Kaniški kao općinski načelnik uživa potporu cjelokupnog članstva stranke, te se zahvalio HSS-u i DKS-u na uspješnoj koaliciji u proteklom mandatu.

Nazočnima se obratio i predsjednik HSS-a Robert Đuranec, koji se zahvalio svim dosadašnjim koalicijskim partnerima na odličnoj suradnji, te nove članice koalicije pozvao na zajedništvo u radu za boljitak svih građana Općine Gornji Kneginec.

Prije samog čina potpisa koalicije, nazočnima se obratio i zajednički kandidat za općinskog načelnika Goran Kaniški koji je predstavio predizborni program, te se zahvalio na velikoj podršci nazočnim predstavnicima 6 političkih stranaka.

HDZ će za izbor vijećnika u Općinskom vijeću Općine Gornji Kneginec samostalno kandidirati listu kandidata, a HSS, DKS i HSU zajednički će zasebno kandidirati svoju listu kandidata, s time da će nakon izbora izabrani vijećnici s te dvije liste ponovo zajedno činiti vladajuću većinu u Općinskom vijeću.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci