Vijesti / Politika

IZBORI Rajko Dondur kandidat je Živog zida za gradonačelnika grada Varaždina

IZBORI Rajko Dondur kandidat je Živog zida za gradonačelnika grada Varaždina

Predsjednik stranke Živi zid, Ivan Vilibor Sinčić danas je predstavio kandidata Živog zida za gradonačelnika grada Varaždina - Rajka Dondura

- Živi zid je slobodna stranka, ne ide u politiku da izvršava nečije naloge. Imamo obveze jedino prema našim biračima. Mnogi naši gradovi, općine i županije grcaju u problemima nepotizma, klijentelizma, strukturne korupcije. To je negativna selekcija koja vuče Hrvatsku na dno, a desetljeća provođenja takve politike dovela su do toga da su oni koji su na vlasti u pojedinim općinama, gradovima i županijama stvorili klanove - istaknuo je Sinčić. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodaje kako želi da najhrabriji i najsposobniji ljudi idu naprijed te da zastupaju svoje građane.

- Došlo je vrijeme da se boje kriminalci i oni koji su netransparentno trošili sredstva građana. Došlo je vrijeme odgovornosti - dodaje Sinčić.

Varaždinac Rajko Dondur, kandidat zagradonačelnika Varaždina, diplomirani je ekonomist. 

- Pratim političku scenu već jako dugo i vidim da su nam hitno potrebne promjene, tako sam se odlučio te promjene, s kolegama iz Živog zida, ostvariti. Simpatizer sam Živog zida otkad se Vilibor Sinčić kandidirao za predsjednika, a sada mi se pružila prilika da se priključim tim mladim ljudima, jer vjerujem da oni žele promjene - kaže Dondur.

Kaže kako je potrebno pomoći 'malom čovjeku', jer 'vrhnje' ubiru vlasnici, koji nisu više zadovoljni sa stanovima i kućama, već rade dvorce i vraćaju nas u robovlasničko društvo. 

- Priključio sam se Živom zidu, jer vjerujem da ćemo zajedno napraviti puno, a ja kao čovjek s iskustvom i znanjem također u tome mogu pomoći. Zajednički cilj nam je poboljšati stanje ljudi, svakog pojedinca - ističe.

Borit će se, kaže, i za starije i za mlade generacije, da ne napuštaju svoj grad. Uz to, naglasio je, borit će se za blokirane ljude, za novi ovršni zakon, koji neće uništavati malog čovjeka. Što se tiče kriminala i korupcije kaže kako će se protiv toga boriti u prvom redu.

- Ako je neki grad simbol urušavanja i svega negativnog što se dogodilo u posljednjem destljeću u Hrvatskoj, onda je to sigurno Varaždin, koji je postao grad slučaj u kojemu se ne može srediti čak ni pitanje otpada. Uništena je kultura, pa i sport te gospodarstvo. Živi zid doista želi zastupati interese građana i ponuditi konkretan, ostvariv program, koji će se moći provoditi od prvoga dana - reka je Branimir Bunjac.

Obratio se i Zlatko Vlahek, kandidat za gradonačenika grada Ivanca. 

- Na ruralnim područjima uglavnom su isti problemi. Držva je pogođena velikim brojem blokiranih, ovršnim zakonom pogođeno ih je 330 tisuća. Nadam se da ćemo na lokalnim izborima, barem u nekim dijelovima ljudima pomoći u tom smislu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci