Vijesti / Politika

IZBORI Predstavljeni kandidati HNS-a Varaždinske županije za lokalne izbore

IZBORI Predstavljeni kandidati HNS-a Varaždinske županije za lokalne izbore

Održano je predstavljanje kandidata HNS-a Varaždinske županije za lokalne izbore, a ujedno je održana i skupština HNS-a Varaždinske županije, kao i skupština Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza.

Okupljenima se obratio Predrag Štromar, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije, Matija Posavec, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Anđelko Topolovec, predsjednik Sjeverozapadno - hrvatskog regionalnog saveza HNS - a, te Jelena Zrinski Berger, v.d. predsjednica HNS-a Podružnice Varaždin.

- Nama članovima HNS-a, politika je uvijek bila način na koji možemo našu Hrvatsku, naš Sjever, našu županiju, gradove i općine i naše susjedstvo učiniti boljim mjestom za život našim građanima. Podaci govore da su sjever, Varaždinska županija, naši gradovi i općine među najrazvijenijima, posebice pon pitanju gospodarskog razvoja. Danas u Varaždinu ne krećemo u bitku za pozicije, već simbolično najavljujemo nastavak ostvarenje naših vizija i ciljeva. Vizija je da svih građanima osiguramo jednake šanse za obrazovanje, zaspolenje i adekvatnu plaću - naglasila je Jelena Zrinski Berger.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Predrag Štromar je naglasio je kako je Varaždinska županija daleko najjača u obrazovanom sustavu, centrima izvrsnosti, državnim natjecanjima te kako je sve više studenata iz županije, općina i gradova. 

- Prošle smo se godine izborili za prijevoz učenika. Uspjeli smo izgraditi Sveučilište Sjever i ono ide naprijed, imamo sve više studenata i sve više povezujemo obrazovanje i gospodarstvo i to nam je izuzetno bitno. U naše osnovne škole dolaze učenici iz drugih županija, drugih gradova. Pokrenuli smo rast gospodarstva, a 2015. godine plaće su počele rasti za 5 posto, dok su u državi rasle za 2 posto. 

Kaže kako će u sljedeće dvije godine u zdravstvo Varaždinske županije uložiti 320 milijuna kuna, odlučena je kupnja magnetske rezonance i pokrenuta nabava CT aparata.

- Ja vjerujem da će svi načelnici u našem regionalnom savezu i sjeveru Hrvatske potvrditi svoj mandat. Lokalni izbori su najvažniji, a novac se treba usmjeravati prema građanima, ulagati u obrazovanje i gospodarstvo. Nama u drugom mandatu je važno da ne budemo više s 19 posto manjim prosjekom plaće, već da se digne taj prosjek namjanje na 5 tisuća kuna - istaknuo je Matija Posavec. 

Alen Sajko kandidat je za načelnika općine Bednja, Igor Kos kandidat za načelnika općine Beretinec, Zoran Hegedić kandidat za načelnika općine Breznički Hum, Mirko Korotaj kandidat za načelnika općine Cestica, Josip Vincek kandidat za načelnika općine Donja Voća, Milan Batinić kandidat za gradonačelnika Ivanca, Mladen Blaško kandidat za načelnika općine Klenovnik, Milivoj Težački kandidat za načelnika općine Gornji Kneginec, Marijan Škvarić kandidat za gradonačelnika Lepoglave, Marijan Horvat kandidat za načelnika općine Martijanec, Damir Šprem kandidat za načelnika općine Maruševec, Josip Jambriško kandidat za načelnika općine Petrijanec, Božidar Novoselec kandidat za načelnika općine Sračinec, Josip Jany kandidat za načelnika općine Sveti Đurđ,  kandidat za načelnika, Zvonko Šamec općine Trnovec Bartolovečki, Goranka Štefanić kandidatkinja za gradonačelnicu Varaždinskih Toplica, Zvonko Hlebar kandidat za načelnika općine Veliki Bukovec i Petra Pokec kandidatkinja za gradonačelnicu Ludbrega.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci