Vijesti / Politika

IZBORI Kišić: 'Imam rješenje za bale, ali otkrit ću ga tek potkraj kampanje'

IZBORI Kišić: 'Imam rješenje za bale, ali otkrit ću ga tek potkraj kampanje'

Kako riješiti problema baliranog otpada, problem koji od 2011. do 2017. godine nije uspio riješiti još uvijek aktualni gradonačelnik Goran Habuš.

To je pitanje jučer u emisiji Otvoreni studio postavljeno i Alenu Kišiću, kandidatu za gradonačelnika koalicije SDP-HNS (kojima se pridružuju i HSS i HSU).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Imam rješenje, no ne bih o detaljima, jer će ono ovisiti o većini u Gradskom vijeću. Ono s koncesijom bilo je krivo rješenje, jer se država nije htjela uključiti u rješavanje problema na takav način. I tada sam rekao da zamjeram gradskoj vlasti da ne želi naći drugo rješenje, kada je bilo evidentno da država to neće riješiti - rekao je Kišić.

Dodao je da je siguran da će u roku od tri do šest mjeseci nakon stupanja na dužnost gradonačelnika riješiti to pitanje.

Riješit ću bale kao od šale

- Neki mi sugerirali da u kampanji kažem 'riješit ću bale kao od šale'. Ja to neću reći, bilo bi to presmiono i preneozbiljno. Jer to je jedan zaista ogroman posao u financijskom smislu.

Rekao je da ga zanimaju dvije ključne stvari - da se problem riješi najbrže moguće, i da bude legalno.

- Bale će se do kraja godine sigurno odvoziti, ali ostaje drugi problem, a to je sanacija zemljišta na kojem su bale i tu će trebati pomoć države. Očekujemo pomoć Fonda za zaštitu okoliša i Ministarstva.

Kontrola MBO tvornice

Kišić ipak nije želio otkriti detalje vezane uz način kako misli riješiti taj vječni varaždinski problem.

- Ima više rješenja, njih tri. Ali ja sam se odlučio za jedno. Možda ću pretkraj kampanje reći koje je to rješenje - nagovijestio je.

Otkrio je tek da će Grad u tom rješenju kontrolirali što se događa u MBO tvornici.

- Nećemo postati smetlište hrvatske, kao što neki kataklizmički najavljuju. Osim toga, otpad je biznis, i Grad će tu zauzeti jednu aktivniju ulogu - rekao je Alen Kišić.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci