Vijesti / Politika

IZBORI Hrast: Ladislav Ilčić predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika

IZBORI Hrast: Ladislav Ilčić predstavio kandidate za zamjenike gradonačelnika

Danas je na tiskovnoj konferenciji Ladislav Ilčić, kandidat za gradonačelnika Varaždina, predstavio kandidate za svoje zamjenike: Nikolu Šopara, menadžera u multinacionalnoj IT kompaniji s više od 20 godina iskustva na tržištima Europe i SAD-a i dosadašnjeg županijskog vijećnika, te Krunoslava Bureka, prosvjetnog djelatnika s 15 godina iskustva u školstvu i dosadašnjeg gradskog vijećnika.

Također, predstavio je i dva nova pojačanja Hrasta – doc.dr.sc. Zlatka Stapića i doc.dr.sc. Ivana Malbašića.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Riječ je o mladim, izuzetno dobro obrazovanim ljudima koji iza sebe imaju uspješne karijere sveučilišnih nastavnika na varaždinskom FOI-u, rečeno je prilikom njihova predstavljanja.

 

- Naša je poruka: Znamo i možemo! Varaždinu su potrebni stručnjaci s iskustvom koji žele, znaju i mogu raditi za dobrobit Varaždinaca - istaknuo je Nikola Šopar.

Nikola Šopar izdvojio je tri ključne točke na području gospodarstva i gradske uprave kojima će se posebno posvetiti. To su: otvorenost i potpora gospodarstvu, učinkovita gradska uprava u službi poduzetnika i građana te, kao treća točka, iskorištavanje sredstava iz EU fondova.

- Upravo zahvaljujući svom iskustvu u sektoru softvera i informatike, mogu i znam, za razliku od ostalih kandidata, kako i čime privući IT kompanije u Varaždin - dodao je Šopar.

Krunoslav Burek će, kao zamjenik gradonačelnika, u fokusu imati odgoj i obrazovanje te društvene djelatnosti.

Istaknuo je Burek važnost usmjerenja gradske politike na ljude, tj. djecu, mlade i obitelji kao temelje zdravog društva.

- Iz dosadašnjih prijedloga svih političkih opcija vidljivo je da jedino Hrast ima jasnu cjelovitu demografsku politiku, za razliku od konkurencije koja, uvidjevši da i oni moraju nešto reći o toj politici, nudi stihijski predizborno populistički pristup - istaknuo je Burek.

Značajno smanjenje cijene dječjih vrtića, kroz dvije godine besplatna školska kuhinja i veća pomoć školama samo su neke od Hrastovih mjera.

Također, istaknuo je Burek, Hrast će posebnu pozornost posvetiti većem ulaganju u varaždinske kulturne 'proizvode' koji su se pokazali konkurentnim u Hrvatskoj i inozemstvu te kroz njih jačati turizam.

Osim ulaganja u profesionalni sport, naglasak će biti i na rekreacijskom sportu kao zdravstvenoj preventivi.

Stapić i Malbašić pratili su političku scenu u Varaždinu i odlučili staviti svoje znanje na raspolaganje dobru grada Varaždina i to kroz Hrast.

- Nas ne zanimaju medijski spinovi, već činjenice, a one govore da su Hrastovi vijećnici razumni i pošteni te da je Hrast politička opcija koja za sobom ne vuče nikakve repove, već stručno i pošteno radi na dobrobiti i poboljšanju uvjeta života svih žitelja Varaždina - zaključili su na tiskovnoj konferenciji.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video


Vezani članci